Primăria Constanța propune un regulament pentru spații verzi care nu va rezolva problema orașului

constanta
Constanța văzută de sus (foto: JTAir)

Primăria Constanța a anunțat mass media că a publicat, pe site, proiectul de hotărâre pentru aprobarea Regulamentului privind asigurarea suprafeței minime de spațiu verde pentru lucrările de construcții și amenajări autorizate pe raza municipiului Constanța.

La o primă privire asupra proiectului, se constată că suprafețele de spații verzi care trebuie amenajate pentru construcții noi sunt sensibili mai mici Hotărârea Consiliului Județean 123 din 2013.

De asemenea, se mai constată că, deși există o Hotătâre de Guvern (nr. 525/1996) care prevede nu număr minim de metri pătrați de spații verzi pentru noile construcții, aceasta nu se respectă. Potrivit acestui HG, în cazul locuințelor trebuie asigurați cel puțin 2 mp de spațiu verde de locuitor. Uitați-vă la toate blocurile noi din municipiul Constanța, de la locuințele pentru tineri construite de administrația Mazăre la cele din epoca Făgădău, și nu cred că veți găsi multe exemple care respectă acest HG.

Se mai remarcă un lucru: toate clădirile sunt exceptate de la acest proiect dacă investitorii fac dovada că au amenajat spații verzi în alte zone (cu excepția spațiilor verzi de pe domeniul public). Este o derogare care le va permite așa-zișilor investitori să betoneze cartiere întregi, cu promisiune că vor construi spații verzi în altă parte. Așadar, distrugem spațiile verzi din Mamaia, Faleză Nord, centru și Tomis Nord, zonele cele mai căutate din oraș, și plantăm iarbă la Poarta 6.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat:

– la sediul primăriei municipiului Constanța din bd. Tomis nr. 51

– pe site-ul oficial la adresa www.primaria-constanta.ro, la secțiunea „De interes public – Transparență decizională pe Legea 52/2003”, începând cu data de 06.06.2017.

Îl puteți citi și AICI.

În temeiul prevederilor art. 7, alin. (4) al Legii nr. 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, până la data de 19.06.2017, se pot trimite propuneri, sugestii sau opinii cu valoare de recomandare, privind proiectul de hotărâre supus dezbaterii publice.

Propunerile, sugestiile sau opiniile pot fi trimise în scris:

– prin poștă, la sediul din bd. Tomis nr. 51,

– prin fax, la nr. 0241/488189, 0241/488195

– prin email, la adresa primarie@primaria-constanta.ro

Informații suplimentare pot fi obținute la numărul de telefon 0241/488118, persoană de contact: Gemănaru Ancuța și, respectiv, la numărul de telefon 0241/488129, persoană de contact: Stamat Cristina.

Materialele transmise vor purta mențiunea: „Recomandare la proiectul pentru aprobarea Regulamentului privind asigurarea suprafeței minime de spații verzi pentru lucrările de construcții și amenajări autorizate pe raza municipiului Constanța.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Traficanți de droguri și banconote euro false, depistați de polițiști

mar iun. 6 , 2017
Patru bărbați, membri ai unei grupări infracționale care se ocupa cu traficul de cocaină pe relația America de Sud – Europa și punerea în circulație de monedă euro falsificată, au fost depistați de polițiști. Trei dintre aceștia au fost surprinși în flagrant delict în timp ce dețineau 2.000 de euro […]
euro

V-ar putea interesa și: