Primăria Constanța, reacție în cazul revoltător al femeii cu dizabilități amendată căreia i s-a ridicat mașina pentru că a parcat pe un loc destinat persoanelor cu dizabilități

8

Primăria Constanța a avut miercuri după amiază o reacție cu privire la cazul celor doi polițiști locali care au dispus ridicarea unui autoturism de pe locurile rezervate persoanelor cu handicap din parcarea centrului comercial Carrefour. Mașina aparținea unei persoane cu dizabilități, care se deplasa într-un scaun special. Detalii AICI.

Primăria spune că la nivelul Direcției generale poliția locală Constanța au fost dispuse verificări. În urma acestora a rezultat că, în jurul orelor 19:00, a fost înregistrată la dispecerat o sesizare cu privire la parcarea unui autovehicul neregulamentar, pe loc de handicapat.

Un echipaj format din 2 polițiști locali cu atribuții în domeniul circulației pe drumurile publice s-a deplasat la fața locului unde a constatat că un număr de 4 autoturisme sunt parcate pe locurile adaptate, rezervate și semnalizate prin semnul internațional pentru persoane cu handicap fără a avea afișat la loc vizibil așa cum prevede Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap card/legitimație care să le confere acest drept. În consecință 2 conducători auto au fost sancționați contravențional cu amenda în cuantum de 2000 lei, iar pentru 2 autoturisme s-a dispus măsura tehnico administrativă de ridicare, inclusive pentru autoturismul în cauză, în conformitate cu prevederile art 100 alin. 1 lit. g din Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap actualizată care prevede următoarele: „parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv”. Menționam ca la autoturism nu s-a prezentat conducătorul auto.

La restituirea vehiculului s-a ținut cont de faptul că persoana care utiliza vehiculul în cauză era o persoana cu handicap care deținea card/legitimație dar nu a ținut cont de prevederile legale, în sensul ca nu l-a avut afișat la loc vizibil. Având în vedere aceste aspecte persoana a fost sancționată cu avertisment.

Recomandare: Gestul impresionant al femeii cu dizabilități căreia poliția locală i-a ridicat mașina. Ce a refuzat să facă

Cu privire la modul de acțiune și comportamentul polițiștilor locali, primăria a anunțat că se fac verificări, iar în situația în care se constata că au fost încălcate prevederile legale se vor fi dispune măsuri în consecință.

Iată ce a mai transmis primăria:

„Reamintim ca in conformitate cu prevederile art. 65 alin. 2 și 3 din Legea 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap” 2. Persoanele cu handicap sau reprezentanții legali ai acestora, la cerere, pot beneficia de un card-legitimație pentru locurile gratuite de parcare. Autovehiculul care transportă o persoană cu handicap posesoare de card legitimație beneficiază de parcare gratuită. 3. Modelul cardului-legitimație va fi stabilit în normele metodologice de aplicare a prevederilor prezentei legi. Eliberarea cardurilor se face de către autoritățile administrației publice locale.

De asemenea, facem precizarea că anual Direcția generală poliția locală Constanța desfășoară campanii de informare a cetățenilor cu privire la utilizarea locurilor rezervate persoanelor cu handicap care pot fi ocupate doar prin afișarea la loc vizibil a cardului/legitimației model al comunității europene prevăzut în mod express de art. 40 din NORMELE METODOLOGICE din 14 martie 2007 de aplicare a prevederilor Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap.

Facem apel pe această cale la toate persoanele îndreptățite să ocupe locuri de parcare adaptate, rezervate și semalizate prin semnul internațional pentru persoane cu handicap să respecte prevederile legale, în sensul că atunci când ocupă un astfel de loc de parcare să afișeze la loc vizibil cardul/ legitimația pentru a evita situații de natura celor mai sus menționate , iar cei ce nu dețin astfel de carduri/legitimații să solicite de la autoritățile publice locale eliberarea acestuia.

Totodata, precizăm faptul că sprijinirea și îndrumarea acestor categorii de persoane reprezintă o prioritate pentru Direcția generală poliția locală Constanța, iar incidentul petrecut în data de 03.01.2022 este unul regretabil, fapt pentru care în perioada următoare vom desfășura noi campanii de informare și conștientizare a persoanelor cu handicap pentru a beneficia în mod corect de toate drepturile conferite de Legea 448/2006 actualizată.”


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

8 thoughts on “Primăria Constanța, reacție în cazul revoltător al femeii cu dizabilități amendată căreia i s-a ridicat mașina pentru că a parcat pe un loc destinat persoanelor cu dizabilități

  1. loc de handicapat …daca asa a sunat raspunsul este clar . Locul de parcarea era pentru persoana cu handicap. Desteptul de politist putea sa-si sune seful sa intrebe ce are de facut …probabil primea si felicitari pentru un gest frumos.

    1. Gunoaiele alea nu sunt polițiști sunt paznici. Prea multă pe putere li se oferă paznicilor astia. Nu au nici un beneficiu pentru comunitate …jobul lor este de parcagii

  2. Așa se întâmplă când sunt făcuți la ,apelul bocancilor,. Pe vremuri și scoala de gradați din armată dura 6 luni. Și gradații nu erau scoși în stradă să nenorocescă populația. Văd că maltratarea doamnei cu handicap locomotor și a minorului de 3 ani nu este pusă în discuție. Să zicem că mașina a fost furată de hoți ce făcea polițianul? Îi teroriza în continuare sau măcar anunță dispeceratul să îi ducă acasă! S-a îmbogățit poliția locală cu 570 de lei de la o persoană în cărucior. Dacă nu avea banii trebuia să se ducă acasă împreună cu copilul de 3 ani cu căruciorul? Frumoasă ,batistă pe țambal!

  3. Primăria își apără angajatul .
    În lege se specifica că trebuie afișat semnul international pt persoane handicapate.Doamna avea afișat semnul în parbriz și luneta .Domnilor de la primarie in parcarea gratuita de la mall -uri este de ajuns semnul international.Daca doamna ar fi parcat în mizeriile voastre de parcări cu plată atunci era necesar și pasul vostru. Din video se observă că soțul are de asemenea un handicap.Un funcționar zelos de la primărie și-a bătut joc de o familie lovită de soartă.In curând Primăria va organiza manifestări pt 24 Ianuarie.Hai să dăm mână cu mână cei cu inima romană.Nimeni nu va întinde mâna unor indivizi care uita că au ajuns acolo prin votul celor pe care acum îi batjocoresc.Masura administrativă trebuie aplicată în litera și spiritul legii.

  4. Miliția locală trebuie desființata nu aduc nici un beneficiu orașului ba mai rău sunt impotriva locuitorilor acestuia. Prea multa putere in mainile unor needucați.

  5. Daca vreti sa incurajati persoanele cu handicap, incepeti prin a pune pe liber persoana cu cașcheta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Polițistul local din cazul ridicării mașinii unei femei cu dizabilități este cercetat penal

mie ian. 4 , 2023
Cazul femeii cu dizabilități căreia i s-a ridicat mașina după ce a parcat într-un centru comercial pe locurile special amenajate a ajuns în atenția IPJ Constanța. Femeia a depus plângere la Secția 2 de Poliție a municipiului Constanța. Pe numele poliţistului local s-a deschis dosar penal pentru abuz în serviciu, […]

V-ar putea interesa și: