Primăria Constanța ridică mașinile parcate noaptea lângă platformele de gunoi

În municipiul Constanța, deșeurile reziduale și reciclabile se colectează între orele 22:00 – 06:00.

„PENTRU A NU BLOCA ACCESUL, VĂ RUGĂM SĂ NU PARCAȚI MAȘINILE ÎN ZONA PLATFORMELOR DE COLECTARE!”, spun reprezentanții primăriei, mai ales pe pagina lor de Facebook.

„În ciuda amplelor campanii de informare inițiate de municipalitate, în continuare există mașini care blochează accesul către platformele de colectare, fapt pentru care polițiștii locali actionează pentru înlaturarea acestor blocaje prin dispunerea de sancțiuni contravenționale, cât și ridicarea vehiculelor.”, a anunțat instituția.

Conform HCL 77/2021, oprirea sau staționarea autovehiculelor în zona amplasamentelor destinate colectării deșeurilor menjere sau reciclabile, de natură să împiedice accesul la acestea, se sancționează cu sume cuprinse între 400-800 lei, pentru persoane fizice și între 500-2500 lei, pentru persoanele juridice.
Tarif ridicare maşini: 450 de lei, tarif transport maşini: 120 de lei, tarif depozitare maşini/ zi: 60 de lei.

Tot pe timpul nopții se colectează deșeurile și în zonele de case. Se păstrează același grafic stabilit cu operatorul de salubrizare, doar că pubelele trebuie scoase seara.

„Precizăm că se menține colectarea și în timpul zilei pentru platformele care au nevoie de mai multe astfel de operațiuni în 24 de ore. Vă rugăm să semnalați orice fapte care contravin legislației în vigoare la numerele de telefon 0241.484.205 și 0341/922- Dispecerat Direcția Generală Poliția Locală sau la adresa de mail politia.locala@primaria-constanta.ro.”, a mai precizat primăria.

Foto: Primăria Constanța


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Diferențe. Cum arată aceeași băutură în Franța și România

lun oct. 17 , 2022
„Nu neglijați amănuntele, pentru că amănuntele fac perfecțiunea, iar perfecțiunea nu este un amănunt.”, spunea Michelangelo Buonarroti. Expresia se aplică foarte bine în multe domenii, mai ales în turism. Județul Constanța este ocolit de turiști străini. În luna august – de vârf – au venit puțin peste 350. Explicațiile sunt […]

V-ar putea interesa și: