Primăria Constanța roagă pietonii să nu treacă pe lângă copaci și șoferii să nu folosească mașinile în noaptea acesta

De astăzi, de la ora 17:00 și până mâine la ora 08:00, municipiul Constanța se află sub cod portocaliu de  vreme severă. Se vor semnala intensificări susținute ale vântului, va ninge viscolit determinând scăderea vizibilității. Primăria Constanța roagă șoferii să nu folosească mașinile în noaptea acesta.

Joi, 06 februarie, în intervalul orar 08:00 – 12:00 în Constanța vântul va continua să prezinte intensificări susținute cu rafale de 70…80 km/h, viscolind și spulberând ninsoarea și determinând scăderea vizibilității.

Primăria Municipiului Constanța a convocat încă din această dimineață Comandamentul Local pentru Situații de Urgență și este gata să intervină cu utilaje pentru deszăpezirea orașului dacă situația o va impune.

În această noapte 9 autospeciale cu sărărițe vor fi poziționate în mai multe locații din oraș. În funcție de evoluția vremii, mai sunt pregătite, în așteptare, încă 22 de autospeciale cu lamă, precum și freze de mici dimensiuni, ATV-uri cu sărărițe și plug pentru arterele înguste și trotuare.

De asemenea, Primăria Constanța este pregătită să intervină și cu echipe de țapinari, drujbari și alpiniști, în funcție de intensitatea și evoluția fenomenelor meteorologice. 

Pentru a veni în sprijinul persoanelor fără adăpost, polițiștii locali au împânzit astăzi orașul și i-au sfătuit pe aceștia să meargă la centrul de urgență pentru vreme rea, situat pe șoseaua Mangaliei nr. 86 A. Acolo beneficiază de condiții civilizate, căldură, apă caldă și mâncare. Locuitorii orașului care identifică pe stradă persoane fără adăpost, sunt rugați să sune la 112 pentru ca aceștia să fie preluați și transportați în centrul special amenajat pentru vremea rea.

„Facem apel către toți constănțenii să nu folosească autoturismele în această noapte decât dacă este neapărat nevoie iar cele care se află în trafic să fie echipate corespunzător, cu anvelope de iarnă.”, spun reprezentanții Primăriei Constanța.

Având în vedere faptul că vântul va sufla cu putere, Primăria Municipiului Constanța sfătuiește cetățenii să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staţionarea în dreptul copacilor de pe marginea drumurilor, pe care vântul puternic îi poate rupe, și să circule cu atenție sporită prin dreptul panourilor publicitare.

Sursă video: Primăria Constanța

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Moțiunea a trecut, Guvernul Orban a picat. Reacții

Wed Feb 5 , 2020
Moțiunea de cenzură a trecut, Guvernul Orban a picat. Numărătoarea oficială arată că 261 de parlamentari au votat pentru moțiune. Pentru a trece erau necesare 233 de voturi. „Vom avea anticipate pe care le va câștiga PNL”, a anunțat liberalul Rareș Bogdan, imediat după aflarea știrii. O altă consecință este […]
Ludovic Orban, președintele PNL