Primăria Constanța schimbă bordurile de pe bulevardul Mamaia și face piste pentru biciclete

În aceste zile se lucrează pe un sector important al bulevardului Mamaia din Constanța, cel cuprins între bulevardul Tomis și strada Zorelelor a intrat în reabilitare. Se execută lucrări de decapare a suprafeței pietonale, paralel cu demontarea bordurilor.

Modernizarea acestui bulevard a fost impusă de necesitatea îmbunătățirii condițiilor de circulație, având în vedere că nu s-au mai efectuat lucrări de reparații din anul 2004.

Proiectul prevede reabilitarea trotuarelor pe o suprafață de peste 10.000 mp și recondiționarea carosabilului pe o suprafață de peste 38.000 mp. Lucrările edilitare vor asigura continuitatea amenajărilor realizate pe tronsonul delimitat de strada I.G. Duca și bulevardul Tomis.

„Prin implementarea acestui proiect se urmărește îmbunătățirea mobilității urbane durabile în municipiul Constanța și eliminarea deficiențelor circulației pietonale și rutiere prin: creșterea accesibilității pentru pietoni și extinderea zonelor pietonale, creșterea măsurilor de siguranță pentru traficul rutier prin reabilitarea zonei carosabile, introducerea spațiului partajat și crearea infrastructurii pentru circulația bicicletelor, creșterea calității și ponderii transportului public, îmbunătățirea aspectului urbanistic și a mediului ambiental, reducerea poluării aerului.

Spațiul urban va fi redistribuit. Căile amenajate pentru circulația bicicletelor vor fi dispuse lateral, parțial pe trotuare și în continuare adiacente trotuarelor la nivel cu partea carosabilă. Astfel, se va realiza legătura cu pistele amenajate pe bulevardul Mamaia și bulevardul Tomis.

De asemenea, calitatea zonei de spațiu verde va fi îmbunătățită. Scuarul median va fi reconfigurat, prin desființarea breșelor existente și crearea de noi breșe.

Având în vedere că zona cuprinsă între bulevardul Tomis și strada Zorelelor se va transforma într-un imens șantier, municipalitatea va lua toate măsurile ca disconfortul creat de lucrări să fie cât mai redus.”, au precizat reprezentanții Primăriei Constanța.

Schimbarea bordurilor de pe bulevardul Mamaia se face deși foarte multe străzi din municipiul Constanța nu au deloc borduri.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

RADET Constanța a dat liber la debranșări!

Thu May 6 , 2021
Având în vedere că în conformitate cu prevederile legale deconectarea/debranșarea unui consumator de la sistemul de alimentare centralizată cu energie termică se face numai în afara sezonului de furnizare a încălzirii, RADET Constanța aduce la cunoștința celor interesați că perioada în care pot să solicite deconectarea/debranșarea de la sistemul centralizat […]
radet debransare constanta