Primăria Constanța se laudă cu 17 evenimente în această vară. Clujul a avut, anul trecut, 185

cluj jazz in the park
Jazz in the park, unul dintre cele 185 de evenimente finanțate de Primăria Cluj în 2017

Primăria Constanța a anunțat calendarul evenimentelor pentru vara acestui an. Sunt evenimente care „vor condimenta distracția estivală”, spun reprezentanții primăriei.

Oricum le-am număra, sunt 17 în total. Printre ele sunt și evenimente care nu sunt finanțare de Primăria Constanța. Ne referim, de exemplu, la Festivalul Miturile Cetății, organizat de Teatrul de Stat Constanța și finanțare de Consiliului Județean Constanța (anul trecut a alocat 345.000 de lei în acest sens). Ne mai referim, de exemplu, la Neversea, cu siguranță cel mai mare eveniment al verii, din punct de vedere al numărului de participanți, evenimentul care este, însă, organizat de către o firmă privată. Cu sprijinul primăriei, ce-i drept. La fel se întâmplă și cu Sunwaves: nu este un eveniment organizat de primărie.

Lista completă a evenimentelor care vor avea loc în Constanța, în 2018, o puteți citi AICI. Cu o precizare: nu este încă o listă completă.

„Aceasta este o primă formă a calendarului. Multe alte evenimente se vor adăuga”, au transmis autoritățile locale.

Deși era bine ca lista să fie definitivată înainte de începerea sezonului estival, adică înainte de 1 mai, nu e rău că ar putea apărea și alte puncte de atracție, pe parcursul verii.

Haideți să vedem însă cum stau cei din Cluj, cu care ne place să mai comparăm, din când în când, Constanța.

Recent, în Monitorul Oficial au fost publicate evenimentele finanțate de Primăria Cluj în anul 2017. Atenție, vorbim despre evenimente finanțate numai de primăriei, nu și de alte instituții sau private. În total sunt 185. O sută optzeci și cinci. Mi-e greu să le trec pe toate în revistă, aici, sau chiar să fac un rezumat, pentru că sunt foarte multe. Aveți mai jos lista completă. Se remarcă două lucruri: sunt de toate pentru toți. Și pentru tineri, și pentru mai puțin tineri, și pentru iubitorii de muzică populară, și pentru cei de muzică clasică și jazz. 185. Dacă s-ar face 185 și în perioada verii, în Constanța, ar însemna două pe zi.

Nu sunt trecute, cum spuneam, evenimentele de amploare care au loc în Cluj, dar pe care autoritățile locale nu le finanțează. Ne referim aici la Untold, de exemplu, fratele mai mare al Neversea.

De ce acest decalaj imens? Din mai multe motive. Noi considerăm că este, în principal, vina angajaților din primărie, din direcția care se ocupă cu organizarea de evenimente. Nu știm dacă este vorba despre incompetență, sabotaj sau rea-voință, dar angajați de aici par să ne convingă de faptul că un rău nu vine niciodată singur.

Vom reveni cu exemple concrete despre cum se pun bețe-n roate asociațiilor care își pun la bătaie timpul, nervii și banii proprii pentru a organiza evenimente în Constanța.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Primul film documentar românesc despre poetul Ovidius poate fi văzut la centrul „Jean Constantin”. Intrarea este liberă

sâm apr. 21 , 2018
Primul film documentar românesc despre poetul Ovidius poate fi văzut duminică, 22 aprilie, la „Centrul multifunctional educativ pentru tineret” Jean Constantin din Constanța, care a fost inaugurat vineri. Vor fi două proiecții, de la ora 13.00, respectiv de la ora 18.00. Intrarea este liberă. Documentarul a fost  filmat în trei […]
ovidius

V-ar putea interesa și: