Primăria Constanța se pregătește pentru un mare cutremur

cutremur

În Constanța s-a constituit o comisie pentru reducerea riscului seismic la imobilele existente și construcțiile vulnerabile care prezintă pericol public. A avut loc și prima ședință.

„Scopul acestei comisii este identificarea celor mai bune instrumente și soluții pentru punerea în siguranță a patrimoniului natural și construit de pe teritoriul municipiului Constanța pentru protejarea cetățenilor, creșterea calității vieții și pentru prevenirea, gestionarea și reducerea riscurilor generatoare de situații de urgență specifice, respectiv seism, alunecări de teren, eșecul rețelelor de utilități publice etc.”, spune primăria. 

Președintele comisiei este viceprimarul Ionuț Rusu.

„Era absolut necesar ca la nivelul Primăriei să existe o astfel de comisie. Trebuie să avem toate detaliile bine stabilite. Nu vrem ca următorul cutremur mare să  se transforme într-o catastrofă pentru că nu ne-am pregătit. Noi trebuie să acționăm primii. Să identificăm clădirile, să le consolidăm pe cele care se află în patrimoniul municipalității, să îi notificăm pe proprietari de obligațiile ce le revin și să îi sprijinim cât de mult putem.”, spune el.

În perioada următoare vor fi identificate, inventariate și monitorizate imobilele și construcțiile care prezintă risc seismic și pot genera pericol public din patrimoniul municipalității. 

Va avea loc, de asemenea, și identificarea, inventarierea și monitorizarea construcțiilor cu destinația de unități sau instituții de învățământ în care se desfășoară activități didactice care se află în patrimoniul autorității publice și care au fost construite înainte de anul 1978. Totodată, vor fi inventariate și proprietățile private din municipiul Constanța care prezintă risc seismic.

În cel mai scurt timp, va avea loc o și prioritizare a intervențiilor asupra imobilelor identificate cu vulnerabilitate sau risc seismic și formularea unei liste de priorități utilizând criteriile prevăzute în O.G. nr.20/1994 privind măsuri pentru reducerea riscului seismic al construcțiilor existente cu modificările și completările ulterioare.

Comisia pentru reducerea riscului seismic se va întruni săptămânal. În afară de membrii desemnați din cadrul departamentelor autorității publice locale și din cadrul instituțiilor subordonate, la ședințe vor participa și specialiști de la universități și asociații profesionale de profil sau de la instituții publice cu atribuții în domeniul construcțiilor, gestionării riscurilor asociate acestora etc.

Citește și: Ce atribuții și ce salariu are city managerul municipiului Constanța, Felicia Nadina Ovanesian DOCUMENT
Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Următorul articol

Accident între o autoutilitară și un moped pe drumul dintre Constanța și Valu lui Traian

mar ian. 19 , 2021
Astăzi, în jurul orei 06.40, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier pe DN 3, dinspre Valu lui Traian către Constanța. Deplasați la fața locului, polițiștii au constatat faptul că impactul s-a produs între o autoutilitară, condusă de un bărbat, de 33 de ani, și […]
Accident între o autoutilitară și un moped pe drumul dintre Constanța și Valu lui Traian

V-ar putea interesa și: