Primăria Constanța somează proprietarii să își îngrijească terenurile. Amenzile ajung la 50.000 de lei

Primăria Municipiului Constanța, prin Direcția Gestionare Servicii Publice și Poliția Locală, somează proprietarii să își îngrijească terenurile pe care le dețin!

Proprietarii de terenuri de pe raza municipiului Constanța trebuie să le igienizeze și să efectueze periodic operațiuni de dezinsecție, dezinfecție și deratizare. Din păcate, însă, foarte multe terenuri sunt lăsate în paragină sau sunt transformate în locuri de depozitare a deșeurilor inerte.

Echipele municipalității desfășoară permanent acțiuni de identificare a acestor terenuri insalubre care pun în pericol sănătatea noastră a tuturor și strică imaginea orașului.

După ce sunt identificate terenurile neîngrijite, proprietarii  sunt somați să remedieze cât mai repede situația. Dacă nu se conformează, sunt sancționați cu amenzi cuprinse între 3.000 și 6.000 de lei pentru persoane fizice și între 25.000 și 50.000 de lei pentru persoane juridice, conform OUG 195/2005 art.96, alin.1, pct.10.

„De asemenea, în conformitate cu prevederile art. 3 pct. 16 din H.C.L. nr. 184/2013 privind îmbunătățirea activităților de gospodărire, protecția mediului, întreținere și înfrumusețare a municipiului Constanța, proprietarii terenurilor virane situate în intravilanul municipiului Constanța au obligația să le împrejmuiască și să amplaseze pe aceste terenuri, la loc vizibil, pe frontul stradal, un panou care să cuprindă sintagma PROPRIETATE PRIVATĂ și numărul stradal aferent sau parcelă și lot atunci când imobilul nu are alocat un astfel de număr.”, spun reprezentanții Primăriei Constanța.

Primăria Constanța mulțumește tuturor celor care s-au implicat în acțiunile de igienizare, precum și celor care ne-au semnalat problemele întâlnite și  îi roagă să facă în continuare acest lucru la numerele de telefon: 0241.484.205-Dispecerat sau 0799/606142- WhatsApp – Direcția Generală Poliția Locală.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Primăria Constanța somează proprietarii să își îngrijească terenurile. Amenzile ajung la 50.000 de lei

  1. bine ca se ia o asemena masura Sint atitea case sau curti parasite transformate in gropi de gunoi Toate ascestea trebuie obligatoriu imprejmuite ca sa nu mai fie vizibile Fagadau nu se plimba prin oras ca sa vada ceea ce tot constanteanul vedea si simtea

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Peste 50 de persoane, amendate noaptea trecută pentru că au ieșit din case fără să respecte regulile

Fri Nov 13 , 2020
Noaptea trecută, în intervalul orar 23.00 – 05.00, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Constanța, jandarmi ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Constanța și Grupării de Jandarmi Mobilă „Tomis” au acționat pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile de prevenire și combatere a  răspândirii COVID-19. Astfel, au fost identificate […]
politisti control coronavirus constanta