Primăria Constanța spune că monitorizează în permanență situația de pe străzi

Avertizările Centrului Meteorologic Regional Dobrogea arată că astăzi, 18.01.2018, între orele 08:00 și 22:00, va continua să ningă. Stratul de zăpadă poate atinge 10 cm, iar vântul va prezenta intensificări de până la 85 km/h la rafală viscolind zăpada și determinând scăderea vizibilității.

În urma atenționării meteorologice, pentru a preveni eventualele situații neplăcute, pe raza municipiului Constanța 13 sărărițe au început, la ora 04:30, să împrăștie material antiderapant pornind din zona de sud a orașului. De la ora 06:00, 27 de utilaje cu lamă au început acțiunea de degajare a zăpezii de pe carosabil cu plecare din următoarele puncte: Poarta 1, bd. Ferdinand – bd. Tomis, bd. Mamaia – Pescărie, bd. Lăpușneanu – bd. Aurel Vlaicu, str. Suceava – Boema, bd. I.C. Brătianu, șos. Mangaliei – bd. 1 Mai, bd. I.C. Brătianu-Cora, bd. Aurel Vlaicu – Pod Cumpenei. Utilajele vor continua să intervină cât timp va ninge.

De asemenea, ținând cont de avertizările de vânt puternic, reprezentanții Serviciului Gestionare Spații Verzi, din cadrul Primăriei municipiului Constanța intervin la solicitările primite prin dispeceratul instituției sau serviciul de urgență 112 cu 4 echipe formate din alpiniști și țapinari. Până acum a fost necesară intervenția echipelor pentru ridicarea unor crengi rupte pe str. Badea Cârțan, str. Baba Novac, str. Răscoala 1907 și pentru ridicarea unui copac dezrădăcinat pe str. Pelicanului.

Totodată, reprezentanții Poliției Locale împreună cu reprezentanți ai Poliției Rutiere patrulează pentru asigurarea fluenței traficului rutier. Reprezentanți ai Direcției Gestionare Servicii Publice din cadrul Primăriei monitorizează în permanență situația de pe străzile din municipiu.

Începând cu ora 08:00, 135 de angajați ai societății, repartizați în șase zone ale orașului, acționează pentru curățarea zăpezii și a gheții de pe trecerile de pietoni, pasaje pietonale, trotuare și din stațiile de autobuz. Alte 30 de persoane asistate social și persoane care prestează muncă în folosul comunității ajută la degajarea zăpezii de pe treptele spitalelor, unităților de învățământ și instituțiilor publice.

Opt școli închise în județul Constanța

24 de localități fără apă, din cauza căderilor de tensiune

VIDEO. Polaris M Holding deszăpezește străzile și trotuarele din Mangalia

Autocar împins de vânt în șanț

Rugăm constănțenii să nu staționeze autovehiculele în zone de risc pentru a preîntâmpina avarierea acestora și să faciliteze accesul autovehiculelor cu competențe în asigurarea serviciilor de urgență. De asemenea, facem apel către constănțeni să evite adăpostirea sau trecerea prin apropierea copacilor, stâlpilor, panourilor publicitare, precum şi a imobilelor aflate în construcţie.

Reamintim faptul că persoanele fizice și juridice au obligația conform HCL 184/2013 să asigure îndepărtarea țurțurilor, a zăpezii și a gheții din zona imobilelor și depozitarea acestora în afara părții carosabile și în alte locuri în care circulația pietonală să nu fie afectată.

Pentru a evita posibilele accidente, recomandăm participanților la trafic să circule cu viteză care să nu depășească 30 km/h, iar autovehiculele să fie echipate cu anvelope de iarnă. Totodată, recomandăm folosirea mijloacelor de transport în comun și evitarea folosirii autovehiculelor personale.

Constănțenii, agenții economici și asociațiile de proprietari pot semnala permanent orice problemă la următoarele numere de telefon:

Dispecerat Primăria Municipiului Constanța – 0241/550055;

Dispecerat Serviciul Administrare Spații Verzi – 0722545366/ 0241/488171;

Dispecerat Poliția Locală – 0241/484205.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Polaris M Holding acționează în municipiul Constanța cu 40 de utilaje și 135 de angajați

Thu Jan 18 , 2018
În urma atenționării meteorologice, pentru a preveni eventualele situații neplăcute, pe raza municipiului Constanța 13 sărărițe ale Polaris M Holding au început, la ora 04:30, să împrăștie material antiderapant pornind din zona de sud a orașului. De la ora 06:00, 27 de utilaje cu lamă au început acțiunea de degajare […]