Primăria Constanța spune că rromii din Anadalchioi au făcut curățenie, vor planta pomi fructiferi și își vor face curat în case

Rromi au făcut curățenie cu poliția locală de față

Primăria Constanța spune că rromii din zona Anadalchioi au făcut curățenie, vor planta pomi fructiferi și că și-au luat angajamentul să mențină curățenia în case. În schimb, primăria i-a ajutat să depună cereri pentru locuințe sociale.

Peste 100 de locuitori de etnie rromă au participat astăzi la curățenia de primăvară, în cadrul celei de-a opta ediții a campaniei ”Curățăm Constanța Noastră”, în cartierul Anadalchioi.

„Oamenii au strâns gunoaiele, au măturat, au văruit bordurile, stâlpii și gardurile. Mai mult, în perioada următoare vor planta și 20 de pomi fructiferi. Dar acțiunile lor nu se opresc aici. Familiile care locuiesc pe strada Semănătorului și pe Intrarea Câmpului și-au luat angajamentul ferm în fața reprezentanților municipalității constănțene să facă și să mențină curățenia în propriile locuințe, să respecte normele de conviețuire, să nu tulbure ordinea și liniștea publică, să nu mai crească animale sau să folosească atelaje hipo.”, au precizat reprezentanții Compartimentul comunicare şi mass media al Primăriei Constanța.

Toate aceste măsuri au fost luate după mai multe întâlniri pe care cetățenii de pe cele două străzi le-au avut cu reprezentanții Primăriei Municipiului Constanța, ai Regiei Autonome de Exploatarea a Domeniului Public și Privat, ai Direcției Generale Poliția Locală și ai Direcției Generale de Asistență Socială.

De asemenea, reprezentanții DGAS au făcut mai multe anchete sociale, i-au îndrumat și ajutat să depună cereri pentru locuințe sociale, i-au consiliat în privința înscrierii copiilor la școală, a evitării abandonului sau a vaccinării.

Reamintim că, acum câteva zile, primarul Decebal Făgădău a strâns gunoaie cot la cot cu asistații sociali din Henri Coandă, în cadrul campaniei „Curăţăm Constanța Noastră”. Detalii AICI.

One comment

  • GATA! REZOLVAT !

    Tiganii vagabonzi aciuati in case care nu-s ale lor SI-AU DAT CUVANTUL. Auzi, cica “angajamentul ferm”. Impreuna cu Fagadau, au curatat ei Constanta LOR. Adevarul e ca acum Constanta chiar e a lor. A tiganilor invadatori si a mincinosilor neputinciosi din primarie. Ooofff, Fagadau, Fagadau …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.