COMPLETARE Primăria Constanța taie masiv de la investiții și se împrumută pentru termoficare

vergil chitac

Jucătorii de poker folosesc expresia „all in” atunci când au (sau cred că au) cărți bune în mână și mizează toți banii pe care îi au pe acea mână.

Asta se pare că face Primăria Constanța în acesta perioadă. Mizează tot pe un nou sistem de termoficare. „All in”. Ia bani de la investiții extrem de importante pentru oraș, pentru a-i da termoficării. Ba mai mult, mizează și banii pe care nu îi are.

Primarul Constanței, Vergil Chițac, convoacă din nou Consiliul local al municipiului Constanţa în şedinţă extraordinară cu convocare de îndată. Întâlnirea va avea loc, vineri, 13.10.2023, de ora 12.00. Ședința se va desfășura prin mijloace electronice, printr-o platformă online de videoconferință.

Pe ordinea de zi se află trei proiecte de hotărâre, printre care și cel referitor la garantarea unei finanțări rambursabilă, de 86,4 milioane de lei, pentru societatea Termocentrale Constanța SRL (viitorul CET al orașului).

Propunerea vine la numai câteva zile după ce Consiliul Local Constanța a acordat un împrumut de 11 milioane de lei către aceeași societate, Termocentrale Constanța. Interesat este că, tot în aceste zile, procedura de construire a unui nou CET a fost blocată, după ce primarul a anunțat că deschiderea ofertelor pentru achiziția de proiectare și execuție a noului CET a fost suspendată în urma unei contestații.

Un alt proiect vizează rectificarea bugetului local în sensul în care se iau 17 milioane de lei și se dau societății Termoficare Constanța SRL. Banii se iau prin diminuarea de 10,3 milioane lei de la cheltuieli de personal și 6,7 milioane lei de la investiții.

Iată de unde se taie:

 • 640.000 lei de la modernizarea Școlii nr. 8
 • 3,01 milioane de la modernizarea imobilului Teatrului de Stat
 • 600.000 de lei de la Sala Polivalentă
 • 650.000 de lei de la modernizarea Galeriei de Artă
 • 300.000 lei de la amenajarea terenului aferent Cazinoului
 • 600.000 de lei la proiectul „incubator de afaceri Constanța”
 • 900.000 de lei de la achiziția de autobuze electrice și stații de încărcare

COMPLETARE 13 octombrie: Proiectele au fost votate de consilieri și au trecut.

Recomandări:

Când se va relua furnizarea căldurii în Constanța și cât va costa

Cum ne-a manipulat primarul Constanței când a anunțat că va construi un drum nou


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

5 comentarii la “COMPLETARE Primăria Constanța taie masiv de la investiții și se împrumută pentru termoficare

 1. în cinci ani termoficarea lui peste prăjit, da faliment.
  Omul asta nu s-a priceput nici pe apa, nici pe uscat.
  Constanta a ajuns de rasul curcilor!
  Mazăre, Făgăraș, Chitac. Au murit șefii de șantier, cei care au construit Canalul, ecluzele, căile ferate???

  1. Ambele!
   Problema este că taie de la educație, cultură, sport și artă.
   Adică, exact acolo unde stăteam mai „bine”!

 2. O manevra evidentă de ciordeală de bani din buget. Suveica se va întoarce de la ,, Termocentrale,, către toți ce au votat. In trecut puneau pavele, borduri, pansele, gazon, etc, dar sau prins, mulți și bătea la ochi. Chestia cu caldura, e de actualitate si se gândesc ca fraieri vor pune botul mai ușor. Bafta mai Specialule.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Cât costă o garsonieră amenajată într-un garaj în Cluj

vin oct. 13 , 2023
Un bărbat din Cluj și-a transformat garajul de 20 de metri pătrați în garsonieră și l-a scos la vânzare. Anunțul a fost postat pe siteul unei agenții, iar garsoniera este prezentată ca fiind amplasată la parterul unui imobil cu trei niveluri, cu acces facil și comod și „o locație excelentă, […]

V-ar putea interesa și: