Primăria Constanța taxează parcarea dublu față de firmele private

Ca să parchezi în centrul Constanței, în zona zero, trebuie să plătești 94 de lei pentru 24 de ore. Primarul Constanței ține cu dinții de acest preț, susținând că nu trebuie să fie ieftin și că în alte orașe, precum Sinaia, costă între 10 și 12 lei (lucru care nu este adevărat).

Culmea este că o firmă privată din Constanța oferă locuri de parcare la jumătate de preț față de primărie, deși scopul ei principal este să facă profit, iar al instituției publice să administreze orașul spre binele locuitorilor, nu neapărtat să-și umple conturile.

SC Proiect S.A. are o clădire reper pentru Constanța, situată pe bulevardul Tomis, la nr. 143 A. Aici sunt disponibile circa 120 de locuri de parcare, delimitate cu o barieră. Mașinile sunt în siguranță, pentru că există supraveghere video.

Parcare este destinată celor care închiriază birouri în clădire, dar și invitaților acestora, care trebuie să valideze însă parcare la gazde, înainte să iasă. În lipsa validării, staționarea vizitatorilor în parcare se taxează cu 50 de lei pe zi.

La câțiva metri mai jos, tot pe bulevardul Tomis, costă 94 de lei pentru 24 de ore. Banii îi încasează Primăria Constanța.

Proiect SA a avut în 2021 o cifră de afaceri de 2.265.908 lei și un profit de 113.276 lei.

Firma este deținută de persoane fizice și este specializată în activități de arhitectură. Potrivit Confidas.ro, acționari principali sunt Pitu Costin Alexandru, Pitu Nicolae, Pitu Ana Carmen, Pitu Beatrice Carmen, Popa Alexandra și Zaif Victor Năstase.

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaOne thought on “Primăria Constanța taxează parcarea dublu față de firmele private

  1. Poate vedeti si parcarile private de pe Bulevardul Mamaia .Sunt aproape goale ziua si goale seara. Nu sunt prea multi interesati pentru ca se poate parca gratuit pe trotuare . Primaria trebuie sa taxeze toate locurile de parcare si sa interzica parcarea pe trotuare si spatii mai mult sau mai putin verzi.Tarifele mici nu rezolva deloc problema parcarilor.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Un șofer care consumase droguri, implicat într-un accident rutier. O fetiță de doi ani a fost rănită

Wed Jun 29 , 2022
La data de 28 iunie a.c., în jurul orei 20:30, polițiștii rutieri au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier în cartierul Compozitorilor din Constanța, pe strada Hariclea Darclee, dinspre strada Nicolae Kirculescu către strada Rapsodiei, la intersecția cu strada Constantin Bobescu. Deplasați la fața locului, polițiștii au […]