Primăria Constanța va asfalta 13 străzi și va reabilita 13 trotuare în 2022

Primăria Municipiului Constanța continuă programul de investiții în infrastructură. Anul acesta, vor fi asfaltate încă 13 străzi de pământ și se va reabilita carosabilul pe 71 de artere rutiere și alei circulabile.

Modernizarea infrastructurii rutiere și pietonale reprezintă un obiectiv major pentru municipalitate. În acest an, au fost alocați 43.855.277 lei pentru reabilitarea tramei stradale. Se vor efectua lucrări în toate zonele rezidențiale, indiferent că vorbim de centrul orașului sau periferie.

Proiectele demarate în 2021, respectiv modernizarea bulevardului Mamaia, pe tronsonul cuprins între bulevardul Tomis și strada Zorelelor, reabilitarea treptelor de acces către plaja Modern, recondiționarea pasajului de la Gară, reamenajarea parcului Tomis II, vor continua în acest an.

13 străzi din cartierele Universitate și Veterani vor fi redate comunității. Se vor asfalta străzile Cuarțului, Opalului, Safirului, Agatului, Ametistului, Perlei, Topazului, Smaraldului din cartierul Universitate. În cartierul Veterani, condițiile de acces rutier vor fi îmbunătățite pe străzile Mareșal Alexandru Averescu, Veteranilor, Comandor Constantin „Bibi” Costăchescu, General Lt. Mociulschi, Lt. Col. Ion Jalea.

În ceea ce privește reabilitarea carosabilului, se va interveni pe 71 de artere rutiere și alei circulabile din cartierele Faleză Nord, Centru, Coiciu, Brătianu, KM 4-5, Tomis Plus, Palazu Mare. Structura rutieră va fi recondiționată pe o suprafață de 169.396 mp. Printre străzile pe care se vor realiza lucrări se numără: Prelungirea Ion Rațiu, Ciprian Porumbescu, Vasile Lupu, Făgetului, Sabinelor, Eroilor, Dimitrie Anghel, Poporului, Enăchiță Văcărescu, Kracovia, Napoli, Rovine, Viilor și Valea Morii.

De asemenea, infrastructura pietonală va fi modernizată pe o suprafață de aproximativ 20.000 mp. Zonele destinate circulației pietonilor vor fi reabilitate cu borduri și pavele moderne pe străzile: Pescarilor, Petru Cercel, Micșunelelor, Nicolae Grindeanu, Theodor D. Speranția, Liliacului, Lanului, Progresului, Șoseaua din Vii, Aurel Vlaicu, Ion Borcea și Flămânda.

Noi proiecte de regenerare urbană vor fi implementate în cartierele orașului. Spațiile existente vor fi reconfigurate pentru amenajarea de noi locuri de parcare.

Programul de investitii si reparatii al tramei stradale a fost elaborat în funcție de de capacitatea logistică și de execuție a administratorului drumului public. S-a ținut cont de următoarele aspecte: gradul de uzură a străzilor, sesizările primite de la cetăteni și nevoia de resistematizare a zonelor pentru fluidizarea traficului rutier și creșterea siguranței rutiere și pietonale.

Totodată, intervențiile Confort Urban vor fi corelate cu lucrările de investiții derulate de Primăria Constanța, RAJA SA și Termoficare Constanța.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Zeci de copii orfani, persoane vârstnice și mame cu copii din Ucraina au fost cazați în hotelurilor din sudul litoralului

Fri Mar 4 , 2022
Primăria Mangalia, împreună cu agenți economici din turism și bisericile din localitate acordă, în continuare, sprijin cetățenilor ucraineni, care ajung în județul Constanța. În aceste zile, refugiații din țara vecină, îndeosebi copii orfani, persoane vârstnice și mame cu copii, beneficiază sprijinul autorităților din sudul litoralului, implicate în criza umanitară din […]
migranti-mangalia