Primăria Constanța va începe stropirea împotriva dăunătorilor

Pentru a proteja și a favoriza dezvoltarea armonioasă a arborilor și arbuștilor, Primăria Municipiului Constanța va începe luni stropirea împotriva dăunătorilor.

Aceste tratamente, indispensabile pentru combaterea bolilor și dăunătorilor, se vor efectua în tot orașul: parcuri, zone verzi, aliniamente stradale.

Substanța folosită, MOSPILAN, are o eficacitate mare, deține un spectru larg de combatere a dăunătorilor și are o toxicitate redusă pentru arbori și arbuști, pentru om și animale. Tratamentul cu Mospilan rezistă la ploaie, cu condiția ca produsul să se usuce înainte de a începe să plouă. Astfel de acțiuni vor avea loc și în zilele următoare, până când vor fi aplicate tratamente fitosanitare în tot orașul.

Apicultorii și sericicultorii de pe raza municipiului Constanța precum și circumscripțiile sanitar-veterinare trebuie să ia toate măsurile de protecție  necesare (pentru familiile de albine și viermi de mătase) pentru evitarea contactului cu insecticidele.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

RAR: Taxiurile nu pot avea pe geamuri folii sau alte tratamente chimice care obturează vizibilitatea

vin mart. 25 , 2022
Registrul Auto Român anunță că, potrivit legislației în vigoare, (Legea 66/23.03.2022 publicată în M.O. 283/2022) NU emite certificatul de agreare taxi dacă mașinile în cauză au pe geamuri folii sau alte tratamente chimice (vopsea) care obturează vizibilitatea. Există însă și particularitatea ca geamurile laterale spate și luneta, care NU fac […]

V-ar putea interesa și: