Primăria Constanța va monta nouă sirene pentru alarmarea populației

Primăria Municipiului Constanța va începe în data de 23 mai montarea a 9 sirene electronice pentru alarmarea populației.

Acestea vor fi amplasate în următoarele locații:

  1. Sirena 1200W – Str. Unirii, nr. 32-34, Universitatea „Spiru Haret”;
  2. Sirena 1200W – Str. Elena Cuza, nr. 12, pe complexul 2 Cocoși;
  3. Sirena 1200W – Bdul. Tomis, nr. 235, bloc C, Cinema Dacia;
  4. Sirena 1200W – Str. Aurel Vlaicu, nr. 41, bloc PC 1;
  5. Sirena 1800W – Bdul. Mamaia, nr. 284, Liceul Energetic;
  6. Sirena 1800W – Str. Aleea Murelor, nr. 14;
  7. Sirena 1800W – Str. Verona, nr. 2, Bloc B;
  8. Sirena 1800W – Hotel Riviera Mamaia;
  9. Sirena 2400W – Hotel Meridian Mamaia.

„Constanța s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani, de aceea, pentru organizarea şi asigurarea activităţii de înştiinţare, avertizare, prealarmare şi alarmare în situaţii de protecţie civilă în întreg municipiul a fost necesară suplimentarea numărului sirenelor din oraș.”, a precizat primăria.

În urma efectuării unui studiu de audibilitate, s-a decis ca celor 54 de sirene existente în Constanța să li se alăture, până pe 31 mai, încă 9.

În cadrul activității de montare, se vor emite mai multe semnale acustice.

Menținerea în stare de operativitate a sistemului de înștiințare – alarmare este una dintre responsabilitățile Biroului Apărare Civilă, Sănătate și Securitate în Muncă și Situații de Urgență din cadrul Primăriei Constanța.

Prin intermediul acestor mijloace de alarmare pot fi transmise semnale acustice cu diferite semnificații sau pot fi transmise mesaje vocale care vizează anumite măsuri pentru comunitate.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Avarie RAJA pe strada Ștefăniță Vodă din Constanța

lun mai 22 , 2023
Conducta de alimentare cu apă de pe strada Ștefăniță Vodă din municipiul Constanța, a înregistrat în cursul acestei zile o avarie majoră, fapt ce a determinat înlocuirea tronsonului afectat.  Fiind vorba de una din magistralele de alimentare cu apă, cu diametrul de 500 mm, debitul mare și presiunea apei pe […]

V-ar putea interesa și: