Primăria Constanța vrea clădiri mai înalte în oraș, dar cu o condiție

constanta de sus

Primarul Constanței, Vergil Chițac, a declarat că este „foarte mulțumit” de activitatea arhitectului șef al municipiului, Dan Leu, și a subliniat că acesta a venit cu „idei bune”.

Una dintre ele este micșorarea coeficientului de ocupare a terenului și creșterea înălțimii clădirilor.

„E clar că dacă cineva vrea să facă o construcție, el trebuie să producă bani. E limpede că cine face trebuie să fie un om de afaceri. Dar și noi trebuie să trăim bine. Atunci, preferăm să avem un coeficient de ocupare a terenului mai mic și să ne ducem pe verticală, în așa manieră încât și el să fie mulțumit, să-și facă business-ul, dar și noi să putem circula pe pământ, să avem și spații verzi, să putem avea și parcări.”, a spus primarul, în emisiunea Realitatea locală, la Dobrogea TV.

Vergil Chițac a subliniat că PUZ-urile care se vor face de acum înainte merg pe această filosofie.

Primarul a precizat că există mulți investitori care vor să construiască în oraș.

„Semnez în fiecare zi autorizații. Sunt oameni care vor să facă PUZ-uri, să construiască un mini-cartier sau chiar cartier. Am purtat discuții cu unii dintre ei. A purtat și arhitectul șef, când nu am putut eu. Ideea este următoarea: înainte de a începe construirea blocurilor, să facă echiparea utilitară a zonei respective. Să aducă utilități și, de asemenea, drumurile și trotuarele. Nu mai vrem să facem blocuri în noroaie. Pățim ce-am pățit în Tomis Plus.”, a spus acesta.

Emisiunea poate fi urmărită în întregime mai jos.

Articole similare:

„Locuințe” care încalcă legea în Mamaia. Autoritățile nu fac nimic

Câte terenuri și imobile s-au vândut în județul Constanța în luna februarie

Omul de afaceri Grigore Comănescu vrea să construiască un spital nou în Constanța. Investiția se ridică la peste 25 milioane euro


energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.