Primăria Constanța vrea să amplaseze cinci noi statui în oraș și vă întreabă ce părere aveți despre asta

Scriitoarea Cella Serghi ar putea avea o statuie în Constanța. Foto: adevarul.ro

Are Constanța nevoie de statui? Credeți că există personalități care ar merita să aibă un monument în cinstea lor? Doriți să vă implicați în modelarea și ordonarea spațiului urban?  

Sunt întrebări pe care vi le adresează Primăria Constanța.

Dacă răspunsul dv este afirmativ, instituția vă roagă să studiați cu atenție propunerile de mai jos referitoare la amplasarea unor monumente noi statui să îi transmiteți opiniile dumneavoastră.  

„Amplasamentele avute în vedere sunt situate în zona istorică a orașului. Printre criteriile care au determinat selecția lor se găsesc fezabilitatea, semnificația și prezența în vecinătate a unor edificii sau împrejurimi care să poată contribui semnificativ la obținerea unei imagini valoroase.”, spune primăria, printr-un comunicat de presă.

Propunerile cu care vin în fața dumnevoastră specialiști și reprezentanți ai mai multor instituții constănțene din domeniile culturii, artelor și istoriei (Primăria Constanța, Muzeul de Istorie Națională și arheologie Constanța, Universitatea „Ovidius” Constanța, Direcția Județeană a Arhivelor Naționale, Biblioteca Județeană „I.N.Roman”, Muzeul de Artă Constanța, Direcția Județeană pentru Cultură Constanța) sunt următoarele:  

1. Împăratul Constantin cel Mare  

Amplasamentul propus este situat pe strada Termele Romane, în vecinătatea Edificiului Roman cu Mozaic.

2. Regele Carol I, în apropierea statuii ce o întruchipează pe Regina Elisabeta  

Amplasamentul propus este situat în Parcul Cazinoului, în vecinătatea promenadei de pe faleză, pe latura de Vest a scărilor de acces dinspre intersecția bulevardului Regina Elisabeta cu strada Termele Romane.  

3. Regele Ferdinand, în vecinătatea Palatului Regal  

Amplasamentul propus se află situat în interiorul spațiului verde cu perimetru triunghiular, determinat de bulevardul Tomis, strada Traian și strada Vasile Alecsandri.  

4. Remus Opreanu  

Amplasamentul propus este situat pe strada Traian, în apropierea unei alei de acces către sediul Consiliului Județean Constanța.  

5. Cella Serghi, cât mai aproape de mare  

Amplasamentul propus este pe promenada falezei Cazinoului, în apropierea aripii de nord-vest a clădirii Cazinoului.  

„Așteptăm opiniile și sugestiile dumneavoastră pe adresa de email birouldepresa@primaria-constanta.ro sau puteți comenta la această postare. Mai mult, pentru a asculta glasul dumneavoastră, vom organiza în scurt timp o dezbatere la care sunt invitați să participe toți cei interesați de aspectul orașului în care trăiesc.”, au mai transmis reprezentanții primăriei.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

2 thoughts on “Primăria Constanța vrea să amplaseze cinci noi statui în oraș și vă întreabă ce părere aveți despre asta

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Unii copii credeau că pot face orice fără a fi pedepsiți. Polițiștii le-au spus că răspunderea penală a minorilor începe de la 14 ani

joi aug. 18 , 2022
Adolescenții forțează permanent limitele autorității parentale. Una dintre metodele prin care adolescenții aleg să se impună atenției părinților sau reprezentanților acestora este fuga de acasă ori din echivalentul lui „acasă”. Pe 18 august 2022, poliţiştii Biroului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au stat de vorbă cu adolescenții și cu […]
politist

V-ar putea interesa și: