Primăria Constanța vrea să cheltuie 82 milioane lei din bugetul local pentru amplasarea a peste o mie de camere de supraveghere

Imagine cu rol demonstrativ

Primarul Constanței a inițiat un proiect de hotărâre pentru amplasarea a peste o mie de camere de supraveghere în oraș.

Consilierii locali din Constanța vor trebui să aprobe (sau să respingă) Studiului de Fezabilitate şi a principalilor indicatori tehnico-economici pentru obiectivului de investiţii „Creşterea siguranţei în municipiu Constanţa – SAFE CITY 20, prin realizarea unui sistem operaţional integrat de monitorizare”.

Acesta prevede instalarea a peste 1.000 de camere de luat vederi în oraș și a mai multor echipamente de monitorizare, la care se adaugă amenajarea unui dispecerat.

Potrivit proiectului, sistemul vizează întreaga suprafață a municipiului, de 124,89 kilometri pătrați. Firmele care au realizat documentația pentru studiul de fezabilitate, Datanet Systems SRL și Business Analysis & Strategy Consulting SRL, scriu negru pe alb că „principalele cartiere ale municipiului sunt: Faleză Nord, Tomis Nord, Faleză Sud, cartierele Km. 4/5 și Veterani” și că „în cadrul municipiului există Aeroportul Internațional Mihail Kogălniceanu”, care de fapt se află în comuna Mihail Kogălniceanu, la circa 30 de kilometri de Constanța.

Extras din proiectul de hotărâre publicat pe site-ul Primăriei Constanța

Primăria notează că au fost identificate 580 de obiective de interes public care vor fi monitorizate video:

 • Parcuri publice: 13 obiective
 • Alte zone publice (piațete, pasarele, rezidențiale): 4 obiective
 • Obiective de investiții publice: 3 obiective
 • Locuri de joacă publice: 84 obiective
 • Stații de autobuz – CT Bus 1: 110 obiective
 • Stații de autobuz – bulevarde în reabilitare: 36 de obiective
 • Stații de autobuz – CT Bus 2: 97 de obiective
 • Direcția de Logistică – spații publice: 14 obiective
 • Poliția Locală – spații publice: 165 de obiective
 • Alte spații solicitate: 15 obiective
 • Locații extra solicitate de către Primărie: 39 de obiective

Dispeceratul va fi amplasat în clădirea situată pe bd. Mamaia, nr.193, corp C1.

Valoarea totală a investiției se ridică la 82.562.046 de lei cu TVA.

Sursa de finanțare este bugetul local al municipiului Constanța. Durata de execuție propusă de proiectant este de 26 de luni.

V-ar putea interesa și: Ce nu vă spun politicienii despre bugetul Constanței VIDEO

Comisia tehnico-economică numită prin dispoziția primarului a avizat favorabil acest proiect în ședința din 3 martie. Din comisie fac parte: primarul Vergil Chițac, care este și președinte, Felicia Ovanesian – a fost absentă de la vot, Georgeta Gheorghe – director adjunct Direcția Financiară, Ani Merlă – director executiv Direcția de Dezvoltare și Fonduri Europene, Carmina Ionela Popescu – director adjunct al direcției amintite anterior, Daniel Vlădescu – director Direcția gestionare servicii publice, Dan Petre Leu – arhitect șef, Carmen Ispas – director adjunct Direcția Patrimoniu, Marian Filip – șef birou Direcția de Dezvoltare și Fonduri Europene, George Măndilă – consilier al primarului, Nicoleta Constantin – șef serviciu Direcția de Urbanism, Alin Vintilă – director executiv Direcția Logistică, Raluca Florența Georgescu – director executiv Direcția administrare servicii publice (a fost absentă de la ședință).


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

8 thoughts on “Primăria Constanța vrea să cheltuie 82 milioane lei din bugetul local pentru amplasarea a peste o mie de camere de supraveghere

 1. FOARTE BINE! Prea multe persoane NESIMȚITE! Brucan a fost indulgent cu 20 ani. Noua ne trebuiesc 200 ani!!

 2. La ce preț ai găsit camerele de 82 mil lei ? Unde naiba găsesc ei asemenea preturi? A plecat Ovanesian și a rămas cașcaval mai mult ?

 3. 16.7 milioane de Euro pt camere ? :)))))) Ăștia sunt nebuni sau glumesc? Bătaie de joc ! Nu se poate !

 4. 20.000.000 de euro sa păzească sărăcia! :-))

  Nu au ce face cu banii, au terminat de modernizat spitalele,școlile si străzile?

  Au stat din 89 si până acum fără camere si acum ne-am îmbogățit si trebuie sa ne protejăm avutul! :-))

  Ne suflă sărăcia prin urechi si noi dam banii pe camere, datoria României față de creditori tot crește si ce ne trebuie nouă? Camere! :-))

  Pe bune?
  Glumiți nu?

 5. Da,mersi ca mi-ați șters primul comentariu.

  Pe lângă faptul ca vor sa cheltuiască 20.000.000 de euro pe instalația CCTV mai trebuie sa cheltuiască cu întreținerea sistemului, cu personalul, si camerele asta au o durată de funcționare de câțiva ani si apoi alta cheltuială cu schimbarea lor.

 6. Într – adevăr camerele de supraveghere stradale ar fi necesare dar pentru achiziționarea și instalarea lor ar trebui accesate fonduri europene. Banii din bugetul Constanței ar trebui cheltuiți mai chibzuit. Lipsesc prea multe lucruri în acest oraș negospodarit cum merită, ca să ne aventuram în astfel de cheltuieli. Cui aparține firma de la care ar urma să fie achiziționate camerele? În contul cui urmează să intre această căruță de bani?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un minor a folosit o armă cu bile în trafic, poliția l-a amendat

lun mart. 27 , 2023
Pe 27 martie, în jurul orei 16.20, pe strada Unirii din municipiul Constanța, o persoană a sunat la 112 și a anunțat că un minor a tras cu o armă, în urma șicanării în trafic cu un alt conducător auto. IPJ Constanța a stabilit că este vorba despre un minor […]

V-ar putea interesa și: