Primăria Constanța vrea să construiască o stradă fix acolo unde miliardarul Tănase Bela va construi un bloc de șapte etaje

Probabil că nu știți unde este strada Rozelor din Constanța. E mică, are cam 139 de metri, se află în Palazu Mare, în spatele Oficiului pentru Registrul Comerțului și nu trece am nimeni pe acolo. Nu prea sunt case în zonă și strada este de fapt o bucată de pământ. Cu toate acestea și în ciuda faptului că sunt multe alte străzi fără asfalt și mai ales trotuare, Primăria Constanța vrea să o modernizeze, să crească fluența rutieră și pietonală, să o integreze în cartier. Coincidență sau nu, chiar aici vrea omul de afaceri Tănase Bela să ridice un bloc de șapte etaje. Cu un drum de noroi îngust în față, probabil că apartamentele vor fi greu de vândut.

Consilierii municipali sunt chemați să voteze, pe 29 februarie, un proiect de hotărâre care are ca scop construirea unei străzi în cartierul Palazu Mare. Se va vota aprobarea documentației tehnico-economică, faza studiu de fezabilitate, pentru strada Rozelor, dar și devizul general, de 204.027 lei.

„Ținând cont de faptul că infrastructura unei localități reprezintă unul din criteriile de calitate ale civilizației, este necesară modernizare străzilor în noile amenajări urbanistice conform documentațiilor de urbanism aprobate.”, spune primarul Vergil Chițac, în referatul de aprobare.

Cambela Prod vrea să construiască un bloc de șase etaje și în cartierul Palazu Mare, pe strada Rozelor.

În prezent, acolo este un drum de pământ. Primăria propune realizarea unui drum cu acostamente, cu o bandă de circulație de 3 metri lățime și acostamente de 0,50 metri, ca o primă etapă. Banii pentru studiu vin de la bugetul local.

În raportul de specialitate semnat de viceprimarul Ionuț Rusu, locuitor al cartierului, se arată că strada are 139 de metri și că printre obiective se numără: „asigurarea unei artere rutiere de acces cu celelalte zone limitrofe și în interiorul cartierului” și „creșterea fluenței și a siguranței circulației rutiere și pietonale în zonă.”

Documentația tehnico-economică a fost realizată de firma Art Colloseum Constanța SRL, care în 2022 a avut o cifră de afaceri de 265.972 lei și pierderi de 6.857 lei.

Recomandare: De ce a vrut Vergil Chițac să-l exproprieze pe miliardarul Tănase Bela

Planurile Campeba Prod

Cambela Prod, o firmă cu sediul în Tulcea a obținut, în aprilie 2023, autorizație de construire pentru un imobil cu șapte etaje pe strada Rozelor.

Mai apoi, Agenția pentru Protecția Mediului Constanța a anunțat publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a acordului de mediu pentru proiectul „Construire imobil locuințe colective S + P + 5Etaje + 6Etaje – 7Etaje, parcaje, împrejmuire teren și organizare de șantier“, propus a fi amplasat pe strada Rozelor nr. 5, VN 387/3/1 și VN 387/4, lot 1 din cartierul Palazu Mare, nr. cadastral 258159, municipiul Constanța.

O parte din locuitorii din zonă spun că strada este prea îngustă pentru a prelua traficul de la un viitor bloc de șapte etaje. Oamenii își aduc aminte și ce a promis arhitectul șef la municipiului Constanța în 2021: că nu va mai semna nicio autorizație de construire și nicio amenajare pe o stradă fără trotuare și carosabil.

Puteți vedea în imaginile de mai jos cum arată zona.

Firma Cambela Prod este deținută de omul de afaceri Tănase Bela. În România există numai 39 de firme care au avut, în anul 2022, o cifră de afaceri de peste un miliard de lei. Printre ele, una singură este din Dobrogea: Cambela Prod. Ocupă locul 34. Are ca obiect de activitate comerțul cu ridicata al cerealelor, semințelor, furajelor si tutunului neprelucrat. A avut o cifră de afaceri de 1,11 miliarde lei, în creștere cu 34% față de 2021, un profit de 29,9 milioane lei, în scădere cu 35%, și o medie de 63 de angajați.

Firmele lui Tănase Bela sunt în procedura de construire și a altor blocuri în Constanța.

COMPLETARE. Proiectul a fost retras de pe ordinea de zi. Primarul Chițac a declarat că, dacă ar fi trecut, nu ar fi putut asfalta decât o stradă ci o lățime de trei metri. “Cred că ne-ar fi dat și la CNN.”, a afirmat. Primăria vrea să identifice proprietarii de terenuri din zonă pentru a putea lăți strada.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

7 comentarii la “Primăria Constanța vrea să construiască o stradă fix acolo unde miliardarul Tănase Bela va construi un bloc de șapte etaje

  1. Primăria să nu uite să pună cât mai mulți stâlpișori și borduri peste borduri ca să păstreze arhitectura Constanței ! Oare nimeni nu dă socoteală pentru sutele de stâlpișori montați fără nici un raționament în tot orașul ?

    1. Primarul sa nu uite a sunt multe străzi mai inportante ptr trafic care ar trebui asfaltate și modernizate(str Madrid din Tomis Plus) și multe altele

  2. Constanța a devenit o vacă de muls . Acolo oricine este mafiot, iar omul de rând suferă cel mai mult.

  3. Super,sa asfalteze cat mai multe strazi,nu mai suntem in sec al-19-lea,mai lipsesc carutele din peisaj

  4. În toate țările civilizate infrastructura este datoria primăriei!
    Nu înțeleg unde vrea să atinga această informație de doi lei!

  5. Investește din bani lui da locuri de munca daca nu poate construi de strada asta tamam acuma când vin alegerile sa de-a o șpagă unde trebuiem

  6. Constanta este desenată de un retard,sensuri unice,intersecții haotice,parcări parcă în ciuda pnlii

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

IPS Teodosie nu a participat la ședința Sinodului mitropolitan al Mitropoliei Munteniei și Dobrogei, pentru a împărtăși un enoriaș

joi feb. 29 , 2024
ÎPS Teodosie va fi judecat astăzi de Sfântul Sinod al BOR, cea mai înaltă autoritate a Bisericii Ortodoxe Române, prezidat de Patriarhul Daniel, după ce a cerut în repetate rânduri ca Arhiepiscopia Tomisului să fie ridicată la rang de Mitropolie. Demersul său a fost respins pentru prima dată în 2003, […]

V-ar putea interesa și: