Primăria Constanța vrea să facă o alee a vedetelor, ca la Hollywood. Ne costă 4.250.000 dolari în următorii 20 de ani

Primăria Constanța vrea să facă o alee a vedetelor, ca la Hollywood. De fapt, așa se și cheamă proiectul: „Hollywood Walk of Fame”. Proiectul va fi supus votului în ședința de consiliu local din 31 august 2021.

Scopul este, potrivit primarului Vergil Chițac, „promovarea și creșterea vizibilității municipiului Constanța, atât la nivel national, cât și pe plan international.”

Primăria a purtat o corespondență cu Camera de Comerț din Hollywood, titularul licenței, care a transmis un draft de protocol, pe email, către primarul Vergil Chițac, city-managerul Feicia Ovanesian și directorul Direcției Servicii Publice, Horia Constantinescu.

Nu este gratis. Avansul pentru afacere ne costă 150.000 de dolari, sumă nereturnabilă, pe care primăria trebuie să o plătească agentului licenței, Evolution USA, cu sediul în California.

„Taxa de licență pentru proiectul WOR România este constituită din minim 4.250.000 dolari americani pentru un termen inițial de 20 de ani.”, se arată în draftul de contract.

Primăria vrea să amenajeze două alei, una pe Faleza Cazinoului, alta – etapa a doua – în Piața Ovidiu.

Contractul ar urma să expire la 31 decembrie 2042.

În 2019, ziarul LAMag scria că Hollywwod Walk of Fame este cea mai proastă capcană pentru turiști posibilă de pe tot Pământul. Pe TripAdvisor are însă un punctaj de 3,5 din 5.

Sursa foto: ProTV.ro

Puteți urmări știrile Constanța 100% și pe Google News.

energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

18 comentarii

 • dan t. coman

  Vă e foame? Luați tichie de mărgăritar, neam de vai mama voastră.

 • Doamne ce idioțenie, cu cine am votat doamne…..așa ghinion da aibă orașul asta așa frumos, sa dam numai de oameni incapabili in fruntea lui ?

 • oras de toata jena

  exact de cct asta avea nevoie orasul

 • Dar de aleile, străzile și bulevardele făcute zob, când vâ ocupați? Ieșiți din birouri și luați orașul la pas, să vedeți stare de degradare, mizerie și construcții aiurea ridicate. Că până acum într-un an de zile, nu ați făcut nimic. Orașul se sufocă de pe urma aglomerației, a mizeriei și a nepăsării sau incompetenței voastre.

 • Iulia Paraschivoiu

  Ati inebunit ? Nu știți cum sa spălați niste bani pe termen lung ?!
  Va este foame tare, lăcomia voastră nu are margini ! Imi este atât de sila, încât de-abia mai pot respira ! Sunteți niște scelerati !!!!!
  Va bateți joc de orașul acesta istoric !
  Doamne, apara-ne de răul acesta care s-a abătut peste orașul nostru, și scapa-ne de el !!!

  • O să fiți premiați la CEL MAI MURDAR ORAȘ. Sunt un om de dreapta,cu bunic primar liberal,dar acești COCOȚAȚI în acest partid nu au nimic comun cu liberalismul,ținând cont că au avut carnet roșu de comuniști. Așa ne trebuie dacă nu s-a dat legea lustrației.

 • Chitac si Ovanesian sunt complet idioti. Sper ca sa mai existe oameni lucizi acolo ca sa impiedice votul unei asemenea aberatii.
  In loc sa curete orasul de mizerie si buruieni arunca banii pe tampenii.

 • NU se pricep la nimic si Copiaza orice porcarie … ca tiganii, romanii oameni fara personalitate. I a venit idee lui Horia Constantinescu sa se dea mare si a impus o …….

 • Walk of Shame poate

 • inca o dovada de incompetenta
  a mai aparut un articol avand ca subiect o noua investitie majora a primariei:
  Primăria Constanța achiziționează 13 ceasuri stradale.
  Valoarea totală estimată este de 322.300 lei.
  În luna iulie, în cadrul proiectului de rectificare bugetară, primarul Chițac le-a propus consilierilor să fie de acord cu diminuarea fondurilor de la capitolul sisteme de irigații cu aproape 385.000 lei, banii urmând să fie utilizați pentru dotări urbane, respectiv achiziția de ceasuri stradale de exterior.
  se maresc taxele si impozitele locale, si se vor mari in fiecare an, doar ca sa bage primaria banii in proiecte nefolositoare acestui oras? doar pentru asa ceva se strang bani?

 • Ilie Neacșu

  O idee extraordinară… În acest fel putem aprecia valorile locale/naționale/internaționale… Fiecare ceremonie va fi deosebită, plus că va fi sigur un punct de atracție mult mai deosebit decât simplul bulevard Hollywood…

 • De parcuri, locuri de joacă pentru copii, patinoar, grădinițe samd ati auzit cumva?
  “Școli, spitale”…va sună cunoscut?
  Aaa, sa ne uitam la ceasul stradal ca sa vedem cum trece timpul si nu faceti nimic folositor.
  Walk of Shame, corect!

 • Aha…n aveti bani…nici pentru parcari…
  Rusine!

 • Ilie Neacșu

  Hai, să mai încerc încă o dată, poate acum rămâne și comentariul meu pozitiv, cine știe?!?!…
  Cine știe, poate dalele anoste din Constanța ne mai învață câte ceva despre valorile noastre locale / naționale / internaționale… Este și acesta un mod prin care ne putem aprecia valorile noastre… În orice caz, fiecare ceremonie de acordare a unei „stele” va fi mediatizată, iar 200 mii de euro pe an se pot recupera și prin atracția turistică respectivă… Și Turnul Eiffel a fost considerat o monstruozitate de fier la vremea lui, acum nu mai există poză a Parisului fără el…

 • Un conțăran

  Sper să fie doar o gluma. Proasta, da’ gluma. Avem cel mai “noaptea mintii” primar. Ma uimeste pe zi ce trece. Asta discuta el la spritz cu Comanescu ? Ma uimeste idiotenia astora…

 • Țara piere și baba se piaptănă. Scuzați greșeala de ortografie din postarea de mai sus.

 • De unde naiba a aparut desteptul asta?aleea celebritatilor ne trebuie noua,cand noi nu avem locuri de parcare strazi asfaltate etc……asta chiar isi bate joc de noi

 • In loc sa mai dea 20 / 30 lei la Prorgramul Respect ( pentru ca – au crescut pretul la toate produsele alimentare, au crescut pretul la utilitati iar …….pensiile, alocatiile, salariile in privat Nu ) ei arunca banii contribuabilului la bugetul local, pe lucruri…….. – Ve ti fi votati de cei care vor avea o stea pe viitoarea alee si de neamurile lor .

Leave a Reply

Your email address will not be published.