Primăria Constanța vrea să iubim și câinii vagabonzi

câini fără stăpân constanța
Câini fără stăpân în zona peninsulară a Constanței, vizavi de primărie. Foto: arhivă CT100.ro

ONG-ul Animal Society și Primăria Constanța vor începe o serie de campanii gratuite de sterilizare, vaccinare și microcipare a câinilor și pisicilor de rasă comună. În premieră, Animal Society va desfășura si un recensământ al câinilor fără stăpân din municipiul Constanța.

Creșterea semnificativă a numărului de animale adoptate din Constanța constituie și ea un obiectiv major.

Prima etapă a proiectului va începe pe 15 februarie și se va derula până în 12 martie.

„Speram de mult să putem încheia un acord cu primăria Constanța, pentru că suntem conștienți de mulți ani de situația disperată a animalelor fără stăpân de pe întreg litoralul, iar Constanța este probabil cel mai mare focar de suferință în acest sens. Împreună, însă, am convingerea că putem transforma Constanța, dintr-un oraș problemă, nu doar într-un exemplu național și european, ci și într-o sursă zero a schimbării în bine în toată zona de sud-est. Putem schimba în bine viața oamenilor și a animalelor din Constanța în egală măsură, dar nu o putem face singuri, ci doar cu sprijinul și implicarea constănțenilor ”, spune Anca Tomescu, președinte Animal Society.

„Prin sterilizarea masivă pe care o vom începe vom stopa înmulțirea necontrolată a cățeilor, iar adăpostul îl vom transforma într-o casă primitoare. Beneficiem de suportul prețios al organizației Animal Society și le mulțumesc frumos pentru asta. Sunt convins că în acest demers vor veni alături de noi și alti iubitori de animale”, a declarat primarul municipiului Constanța, Vergil Chițac.

„În paralel cu sterilizările, Animal Society va construi o comunitate solidă de cetățeni care își doresc schimbarea modului cum tratăm animalele, prin mai multe programe de sprijinire și responsabilizare a cetățenilor, dar și prin implicarea echipei de terapie cu câini „ex-maidanezi“ a Animal Society în proiect.”, se arată într-un comunicat de presă remis de ONG redacției.

Detalii despre program, aici: Câți câini și pisici se pot steriliza în Constanța și cât costă

Dacă ţi-a plăcut acest articol, urmăreşte Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

7 comentarii

 • bani aruncati…animal society sa ii ia acasa

 • ONG ul asta sa explice cum musca cainii salbatici din Faleza Nord oamenii care coboara spre Mare. Sa i ia acasa ONG ul si sa raspunda atunci cand cineva este muscat. Mai bine merg la plaja la bulgari decat sa cobor pe plaja la noi. E frumos domnul Primar?

  • charre lotte

   cred ca nu ati inteles nimic! scopul acestei colaborari este sa nu mai existe caini vagabonzi pe strazi! si acest lucru se poate rezolva prin sterilizari gratuite !

   • Absolut!
    Astia sunt salbatici din Kongo doamna, sansa lor la civilizatie este zero.

  • Un creier mic si prapadit aveti d-le draga. Ma intreb cum de va ajuta sa urinati sau chiar sa va deplasati.
   Comentariul acesta imbecil spune foarte multe despre dvs. ca om.

 • Mahatma Gandhi acutely observed that “the greatness of a nation and its moral progress can be judged by the way its animals are treated.” To seek to reduce the suffering of those who are completely under one’s domination, and unable to fight back, is truly a mark of a civilized society.

 • Dragi iubitori de caini. Cainii maidanezi nu sunt Bichoni Frise sau Pomeranieni. Sunt caini de talie mare. Agresivi si teritoriali. Nu sunt bibelouri. Sunt animale care in cazuri extreme pot sa si ucida. Exemplul doamnei ucisa si devorata de caini maidanezi acum cativa ani la Iasi. Eu nu am fost vreodata muscat de un hamster, de un papagal sau de o pisica. Am fost muscat insa de caini. De doua ori, copil fiind, in spatele blocului, pentru ca aceste vietati mici si prietenoase se aciuasera acolo iar eu am avut nesansa sa ma intorc de la scoala pe teritoriul lor. Si atacat chiar in propria scara din blocul unde locuiam in timpul facultatii pentru ca am deranjat cativa maidanezi care luau masa in scara. Ii iubiti, va rog sa va asumati acest lucru si sa ii luati acasa, in casa. Sa ii ingrijiti. Sa ii plimbati, cu botnita si lesa. Cainii vagabonzi nu apar ex nihilo. Nu sunt vietati salbatice. Sunt urmasii cainilor abandonati de stapanii lor din varii motive. Vreti sa faceti un bine? Nu va mai luati de noi cei care suntem victimele acestei barbarii si cautati sa ii pedepsiti pe cei responsabili cu abandonul. Si inainte sa sara vreun “marinimos” cu gura cu argumentul ca nu iubesc animalele, pentru ca aici nu este vorba de niciun fel de iubire, am crescut un alsacian de la nastere si pana la moarte, doi perusi si trei pisici metis tomberonez. Dar am simtit si pe pielea mea cum e sa fiu atacat cu toata dragostea din lume.

Leave a Reply

Your email address will not be published.