Primăria Constanța vrea să planteze 600 de arbori până la primăvară

Primăria Municipiului Constanța a demarat astăzi plantările de toamnă. Perdeaua verde de pe bulevardul Tomis a fost îmbogățită cu 140 de salcâmi. Acțiunea de plantare a fost realizată ținând cont de particularitățile climei și solului. Salcâmul face parte din categoria arborilor cu lemn de esență tare, având o rezistență bună la ger și secetă.

Atât timp cât condițiile meteorologice vor fi prielnice, vor avea loc mai multe acțiuni de plantare inițiate și derulate prin grija serviciului de specialitate Spații Verzi. Peste 600 de copaci vor fi sădiți pe aliniamentele stradal și în parcuri, prin programul derulat de administrația locală. Vor fi plantați arbori din speciile Celtis australis (Sâmbovină), Acer platanoides(Arțar), Prunus mahaleb(Vișin turcesc) și Betula ssp(Mesteacăn).

„Facem apel la constănţeni să protejeze plantațiile nou-înființate și în situația în care constată acte de vandalism sau de sustragere a arborilor să sesizeze acest lucru la numerele de telefon: 0241.550055 – Dispecerat Primăria Constanţa și 0241.484205 și 0341.922- Direcția Generală Poliția Locală.”, au transmis reprezentanții instituției.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

AXXIS Nova Resort, cea mai nouă investiție a omului de afaceri Florin Cârstocea

Wed Nov 17 , 2021
COMPLETARE 14 aprilie 2022. Prea scump? Florin Cârstocea oferă vouchere de 5.000 de euro la Axxis Nova Resort, complexul imobiliar care e de-abia la început Omul de afaceri Florin Cârstocea a început o nouă investiție în imobiliare. Este vorba despre AXXIS Nova Resort & SPA, în Mamaia Nord, în locul […]
AXXIS Nova Resort, cea mai nouă investiție a omului de afaceri Florin Cârstocea