Primăria Constanța vrea spațiile centrale ale artiștilor plastici, aceștia protestează

Unul dintre spațiile artiștilor plastici pe care a pus ochii actuala conducere a primăriei. Sursa foto: Facebook
Unul dintre spațiile artiștilor plastici pe care a pus ochii actuala conducere a primăriei. Sursa foto: Facebook

Primarul Constanței, Vergil Chițac, le propune consilierilor locali, în ședința de pe 29 aprilie, desfășurată online, revocarea dreptului de folosință gratuită constituit în favoarea Uniunii Artiștilor Plastici din România – Filiala Constanța asupra a trei spații pe care aceștia le au.

Sunt trei și toate sunt amplasate centrale, în zone foarte căutate din punct de vedere imobiliar:

  • Bulevardul Mamaia nr. 302 – atelier de creație
  • Bulevardul Ferdinand, la parterul blocului AR2 – studiouri de creație
  • strada Mihai Eminescu nr. 22 – casă de creație.

Acestea le-au fost date în folosință gratuită de fostul Consiliu Municipal, pe mai mulți zeci de ani.

Chițac spune că Poliția Locală ar fi constatat că imobilele se află într-o stare insalubră, cu zugrăveli interioare deteriorate, cu deficiențe structurale și la nivelul fațadelor.

Artiştii plastici au reacţionat vehement și spun că vor protesta. Uniunea Artiştilor Plastici din România – filiala Constanţa a trimis un comunicat de presă.

„Vă anunțăm cu regret că artiștii plastici din Constanța vor fi aruncați în stradă de Primaria Municipiului Constanța. Mai exact, dupa 50 de ani de activitate, atelierele de creație ale Uniunea Artiștilor Plastici din România – filiala Constanța Unu, construite în anii ’70. din fondurile exclusive ale Uniunii, vor fi luate abuziv de Primărie. Se pare că cineva a pus ochii pe atelierele noastre, care se află în zone cu un imens potențial imobiliar. Am fost pur și simplu executați. Din februarie până în martie, într-o singură lună, am primit trei controale ale Poliției Locale si fără să ni se aducă nimic la cunostință, fără să fim somați, ne-am trezit că în mai puțin de o lună s-a elaborat un proiect de hotărâre, peste noapte, care ne va lăsa fără atelierele noastre. Este ciudată rapiditatea cu care Primăria a acționat în acest caz. Ca urmare, Uniunea Artiștilor Plastici din România – filiala Constanța Unu organizează miercuri, 27 aprilie, începând cu ora 14:00, o conferință de presă la sediul atelierelor de creație, din bulevardul Mamaia, nr. 302. Tot la acea dată vom organiza un “PROTEST AL DISPERĂRII”!”.

În aceeași ședință de consiliu se va vota și concesionarea celor mai importante piețe din oraș, pe niște prețuri modice (detalii AICI), dar și un plan urbanistic de detaliu, prin care Gigi Alexa, finul lui Becali, vrea să construiască un bloc de 5 etaje pe 136 de metri pătrați, în centrul Constanței (detalii AICI).

Zen ResidenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Rusia către Occident: „Nu subestimați amenințarea unui război nuclear”

Tue Apr 26 , 2022
Occidentul nu trebuie să subestimeze riscurile ridicate ale unui conflict nuclear în Ucraina, a avertizat luni Serghei Lavrov. Ministrul rus de externe consideră că NATO este, „în esență”, implicată într-un război proxy cu Rusia, pentru că furnizează arme Kievului, relatează Reuters. Într-un interviu difuzat pentru televiziunea de stat rusă, Lavrov […]
Serghei Lavrov. Sursă foto: Kremlin.ru