Primăria Cumpăna a cumpărat numere de înmatriculare pentru căruțe și albume foto de lux

Mariana Gâju, primarul comunei CumpănaPrimăria Cumpăna a cumpărat, din banii locuitorilor, numere de înmatriculare pentru căruțe și albume foto de lux, personalizate, cu coperte de piele.

Primărița Mariana Gâju a avut nevoie de 65 de plăcuțe de înmatriculare, care au costat 35 de lei bucata, fără TVA. Firma de la care le-a cumpărat este din Murfatlar, Anaconda Prod Construct.

De asemenea, primărița a cumpărat șase albume foto profesionale, la prețul de 745 de lei bucata, fără TVA. Sunt, conform descrierii, „albume foto profesionale fotostory, cu hârtie metalica, coperta piele si normala, cu 20 de file”. Preț total, cu TVA, 5.319 lei. Firma de la care au fost cumpărate, prin achiziție directă, este Superia Foto-Video SRL, din municipiul Constanța.

La momentul redactării acestui text, cel mai scump album foto care putea fi cumpărat de pe magazinul online EMAG costă 400 de lei și este realizat manual.

Primăria Cumpăna ne-a spus de ce erau necesare aceste cumpărături.

„Plăcuțele de înregistrare sunt necesare înregistrării vehiculelor prevăzute în art. 12 alin. 1 din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002 privind circulația pe drumurile publice, în care se arată că „pentru a circula pe drumurile publice, vehiculele, cu excepția celor trase sau împinse cu mâna și a bicicletelor, trebuie să fie înmatriculate sau înregistrate, după caz, și să poarte plăcuțe cu numărul de înmatriculare sau înregistrare, cu forme, dimensiuni și conținut prevăzut de standardele în vigoare”.

După alte explicații, primăria precizează următoarele:

„Plăcuțele de înregistrare sunt necesare pentru respectarea prevederilor legale menționate în vederea asigurării circulației pe drumurile publice în deplină legalitate a categoriilor de vehicule pentru care înregistrarea este obligatorie. Contravaloarea plăcuțelor de înregistrare va fi recuperată în momentul ridicării acestora de către proprietarii vehiculelor pentru care legislația în vigoare prevede o astfel de măsură”.

În ceea ce privește albumele foto, lucrurile sunt mai ambigue.

Primăria spune că, prin Hotărârea Consiliului Local Cumpăna din ianuarie 2018, a fost aprobat calendarul evenimentelor sociale, educative și al manifestărilor cultural-sportive de la nivelul comunei, în cadrul cărora comuna Cumpăna are calitate de organizator, co-organizator și/sau partener.

„În acest scopt, la data de 9 februarie 2018 a fost publicat în SEAP anunțul privind achiziționarea de albume foto, cu respectarea prevederilor legale, în vederea prezentării activităților menționate anterior”, spune primărița Mariana Gâju.

Vă recomandăm și:

Cumpăna. Consilierii PSD au respins micșorarea taxei de habitat

Cumpăna, condusă de 18 de ani de primărița Mariana Gâju, PSD, a devenit o comună săracă. Vezi o comparație cu Șelimbăr, Sibiu

Primărița din Cumpăna, Mariana Gâju, vrea pensie specială, ca să i se redea „DEMNITATEA”

Primăria Cumpăna, gafă de „Valentine’s Day”

Primărița din Cumpăna, Mariana Gâju, s-a dus în Germania să încerce să rezolve problemele climatice ale Terrei

Informațiile publicate de Constanța 100% pot fi preluate doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

De ce nu se dezvoltă orașul Constanța. Dezastrul din buget

vin mart. 9 , 2018
Orașul Constanța nu se dezvoltă și acest lucru se vede la tot pasul. Lipsesc investițiile mari, lipsesc, de fapt, și investițiile mai mici. Cazinoul este în continuare o ruină, parcuri nu avem, clădiri noi, construite de administrația locală, nu avem, deși este nevoie de un teatru nou, de exemplu. Singurele […]

V-ar putea interesa și: