Primăria Cumpăna cheltuie o căruță de bani pentru publicitate, dar o nimica toată pentru premierea tinerilor

Florin Imoșanu, președintele PNL Cumpăna, s-a opus acestui mod de împărțire a banilor

Liberalii din Cumpăna acuză primăria condusă de Mariana Gâju, PSD, că a alocat o căruță de bani pentru publicitate, la Festivalul Rodul Pământului, dar o nimica toată pentru premierea gospodarilor, tinerilor și nou-născuților din localitate. Aceștia din urmă vor primi în total 1.500 de lei. Numai pentru plăcintă, Primăria Cumpăna va plăti 5.000 de lei.

Acuzele vin în contextul în care miercuri a avut loc ședinta Consiliului Local Cumpana.

„In sedință, primarul Mariana Gaju a propus ca buget pentru Festivalul Rodul Pamantului, suma de 450 milioane pentru cheltuieli cu publicitatea si 480 milioane cheltuieli cu onorarile artistilor si doar 15 milioane pentru premierea tinerilor si nou nascutilor din Cumpăna.”, a declarat Florin Imoșanu, președintele PNL Cumpăna.

Se observă, din tabelul de mai jos, că se vor acorda 17 premii pentru gospodarii, tinerii și nou născuții din Cumpăna, în valoare de 1.500 de lei, ceea ce înseamnă o medie de 88,2 lei de persoană. În schimb, se vor acorda 14 onorarii pentru prezentatori și interpreți, în valoare de 48.000 de lei, ceea ce înseamnă o medie de peste 3.428 de lei de persoană.

În plus, se vor cheltui 14.750 de lei pentru cocarde tricolore personalizate, etui-uri și catalog. De asemenea, Primăria Cumpăna ca plăti 12.500 de lei pentru spoturi publicitare, pomovarea în mass-media, știri și transmisii. Asta în condițiile în care Primăria Cumpăna are contracte cu mai multe publicații din Constanța și chiar din afara Constanței pentru promovarea activității. Se vor mai cheltui 4.200 de lei pentru bannere și afișe.

Numai pentru plăcintă se vor plăti 5.000 de lei.

Consilierii PNL au votat impotriva acestui buget.

În total, spune Florin Imonșanu, primarul a alocat pentru acest festival suma de 1,3 miliarde lei vechi, adică 130.000 de lei noi.

Din comisia de organizare fac parte viceprimarul Neagu Florin, Șandru Olivia-Claudia, șef Serviciu Financiar Contabilitate, Nicoleta Stoica, inspector Registrul Agricol, Petruța-Daniela Bălălău, referent principal Registrul Agricol, Cucui Ciprian, inspector Compartiment Cultură, fost cameraman la o televiziune locală, și Luminița Cioroiu, bibliotecar.


energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.