Primăria Cumpăna cheltuie peste milion de euro pentru locuințe sociale

mariana gaju
Mariana Gâju, PSD, primărița din Cumpăna, a inițiat proiectul de hotărâre referitor la construcția locuințelor sociale

Primăria Cumpăna cheltuie peste milion de euro pentru locuințe sociale din banii locuitorilor.

Se va construi în comună un campus social asemănător campusului „Henri Coandă” din Constanța, spun cei de la USR Cumpăna, pe pagina lor oficială de Facebook.

„Un proiect controversat al Primăriei Cumpăna e pe cale să demareze în perioada următoare: construcția a 96 locuințe sociale în noul cartier Al. I. Cuza – str. Interioară. Costul acestui proiect este de aproximativ 6 milioane euro. Comuna Cumpăna va contribui cu 1,15 milioane euro. Bani din bugetul local, finanţat din taxele şi impozitele noastre. Având în vedere consistenţa acestei contribuții precum şi natura proiectului, USR Cumpăna a cerut Primăriei lămuriri, precum şi copii ale documentelor care au stat la baza celor două hotărâri ale Consiliului Local. Eram interesați îndeosebi de proiectul de hotărâre inițiat de doamna primar şi de motivația pe care aceasta a avut-o atunci când a considerat necesar să aloce peste 1 milion de euro construcției acestui cartier. Am primit două fițuici care țin loc de referat și raport (doar la atât se reduce nivelul de profesionalism al primăriei) şi devizul general. Proiectul de hotărâre ori nu există, ori nu se doreşte a fi făcut public.”, spun reprezentanții USR Cumpăna.

Aceștia atrag atenția că nu este încă foarte clar cine vor fi locatarii acestor locuințe, care este adevărata motivație a Primăriei și pe ce studiu s-a bazat hotărârea de a face o astfel de investiție din bani publici.

Mai jos puteți vedea documente postate de USR Cumpăna pe pagina de Facebook.

„Cumva, cineva a decis că în Comuna Cumpăna există această nevoie stringentă de a construi 96 de locuințe sociale. Se pare că, în viziunea Primăriei Cumpăna, nu este nevoie de locuințe ANL, nu este nevoie de străzi asfaltate sau trotuare, de parcuri sau piste de biciclete. În acest moment, Primăria spune că vor exista niște criterii de eligibilitate pentru acordarea acestor locuințe. Cunoscând însă modul în care Primăria obișnuiește să acorde contracte de achiziții, ne putem aștepta ca aceste criterii sa fie schimbate peste noapte în așa fel încât anumite persoane să devină eligibile.”, mai spuns USR-iștii.

Aceștia se întrebăm ce părere au locuitorii comunei despre faptul că, în curând, la Cumpăna va exista un cartier social asemănător celui din Constanța, celebrul cartier „Henri Coandă”.

Campusul social Henri Coandă din Constanța a fost și este extrem de controversat. Oamenii din zonă spun că infracționalitatea a explodat, iar prețurile apartamentelor s-au prăbușit. În plus, bugetul local a fost greu pus la încercare. O parte din oamenii de acolo s-au remarcat prin susținerea fățișă față de Radu Mazăre. Au ieșit chiar în stradă să-l apere când a fost reținut. De altfel, PSD a obținut cele mai multe voturi din municipiul Constanța în secțiile de votare din zonă.

USR a câștigat alegerile europarlamentare în Cumpăna, cu peste 30% din voturi, aproape dublu față de PSD. Detalii AICI.

Articole similare:

Alunecarea de teren din Cumpăna, din ce în ce mai gravă
Primăria Cumpăna acuză o parte din rromii din comună că au un comportament „ilicit și antisocial”
Moment PENIBIL la Cumpăna, sub ochii a patru miniștri. Primăria a amplasat o plăcuță plină de GREȘELI la noul stadion
PSD Cumpăna a oferit cadouri de Paște unor copii în sediul de partid
Primăria Cumpăna plătește 132.000 de lei, fără TVA, pentru catalog electronic la liceul unde numai 3 elevi au luat BAC-ul
E oficial: elevii din Cumpăna nu au voie să consume droguri și băuturi
Cum arată monumentul de 430.000 lei dezvelit în Cumpăna
UPDATE. Mămici disperate în Cumpăna: Este incredibil de frig, ne nenorocim copiii! Ce spun reprezentanții primăriei
VIDEO Voluntarii care construiesc vise și case, la Cumpăna
Ce s-a făcut în Cumpăna în ultimii 18 ani? „Prea puțin și prea prost”
Vergil Chițac: Chiriașii din Henri Coandă sunt folosiți ca masă electorală
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

Gabriel Comănescu a dat două lovituri: acord de 1 miliard lei cu OMV, contract pentru foraj integrat cu Lukoil

Wed Jul 31 , 2019
GSP Offshore SRL, firmă deținută de omul de afaceri constănțean Gabriel Comănescu, a semnat un acord de 1 miliard lei cu OMV, dar și un contract cu Lukoil, pentru a începe servicii de foraj intergat în Marea Neagră. GSP Offshore SRL și OMV Petrom SA au semnat un contract-cadru pentru […]
Gabriel Comanescu