Primăria Cumpăna nu mai vrea clădiri de P+2 în comună

Primăria Cumpăna nu mai vrea ca în comună să se construiască imobile cu două etaje. Sunt probleme, spun reprezentanții instituției.

În prezent, Planul Urbanistic General se află înaintat spre avizare la Consiliul Județean Constanța.

În anul 2018, prin avizul Consiliului Județean Constanta nr. 40/23.10.2018, Planul Urbanistic General al comunei Cumpăna și Regulamentul aferent au fost aprobate.

„În acest sens, a fost înaintată Consiliului Județean Constanța o documentație de urbanism, însoțită de solicitarea concretă de actualizare a Planului Urbanistic General prin care se solicită diminuarea regimului de inăltime al locuințelor de la P + 2E la P + 1E. Modificarea a fost cerută ca urmare a faptului că, pe teritoriul UAT Cumpăna, 80% dintre construcțile existente sunt încadrate la regim de înălțime Parter sau Parter și Mansardă. Existența pe teritoriul comunei Cumpăna a două ansambluri de locuințe colective, ce depășesc acest regim de înălțime, creează disconfort proprietarilor de imobile din imediata apropiere a acestora. Lipsa luminii naturale, prezența zgomotului de fond, precum și posibilitatea vederii directe de la etajele superioare în curțile învecinate conduc la lipsa intimității și crearea unui climat tensionat de conviețuire între vecini.”, spun reprezentanții primăriei.

Sursă foto: Facebook

Dacă vreți să fiți la curent cu știrile din județul Constanța, ne puteți urmări și pe Facebook:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Un comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published.