Primăria Cumpăna nu mai vrea clădiri de P+2 în comună

1

Primăria Cumpăna nu mai vrea ca în comună să se construiască imobile cu două etaje. Sunt probleme, spun reprezentanții instituției.

În prezent, Planul Urbanistic General se află înaintat spre avizare la Consiliul Județean Constanța.

În anul 2018, prin avizul Consiliului Județean Constanta nr. 40/23.10.2018, Planul Urbanistic General al comunei Cumpăna și Regulamentul aferent au fost aprobate.

„În acest sens, a fost înaintată Consiliului Județean Constanța o documentație de urbanism, însoțită de solicitarea concretă de actualizare a Planului Urbanistic General prin care se solicită diminuarea regimului de inăltime al locuințelor de la P + 2E la P + 1E. Modificarea a fost cerută ca urmare a faptului că, pe teritoriul UAT Cumpăna, 80% dintre construcțile existente sunt încadrate la regim de înălțime Parter sau Parter și Mansardă. Existența pe teritoriul comunei Cumpăna a două ansambluri de locuințe colective, ce depășesc acest regim de înălțime, creează disconfort proprietarilor de imobile din imediata apropiere a acestora. Lipsa luminii naturale, prezența zgomotului de fond, precum și posibilitatea vederii directe de la etajele superioare în curțile învecinate conduc la lipsa intimității și crearea unui climat tensionat de conviețuire între vecini.”, spun reprezentanții primăriei.

Sursă foto: Facebook


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

One thought on “Primăria Cumpăna nu mai vrea clădiri de P+2 în comună

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Hotelierii din Mamaia pot închiria locuri de parcare cu 70 de bani pe oră

mie iul. 14 , 2021
Mamaia a fost inclusă de Primăria Constanța în zona 0 de parcare, astfel că aici ora costă 4 lei. Autoritatea locală a decis însă să reducă semnificativ acest tarif pentru hotelieri. În loc de 4 lei pe oră, aceștia pot beneficia de locuri de parcare cu numai 70 de bani. […]

V-ar putea interesa și: