Primăria dărâmă garajele de pe alee Nalbei, de cele din zona Flămânda nu se atinge

Sus, garajele din zona Flămânda. Jos, cele de pe alee Nalbei
Sus, garajele din zona Flămânda. Jos, cele de pe aleea Nalbei

Primăria Municipiului Constanța a demarat astăzi procedurile de desființare pe cale administrativă a garajelor de pe aleea Nalbei.

După ce echipele municipalității au dezafectat un garaj, ceilalți proprietari care au fost somați de polițiștii locali să desființeze aceste construcții cu caracter provizoriu și-au luat „angajament ferm” că se vor conforma în cel mai scurt timp posibil, spun reprezentanții instituției.

În locul garajelor construite fără autorizație de construire sau menținute peste termenul prevăzut în autorizația de construire vor apărea parcări moderne destinate riveranilor, așa cum s-a întâmplat, de altfel, tot pe aleea Nalbei, în zona delimitată de blocurile L107 și L111. 37 de noi locuri de parcare au fost date în folosință prin reamenajarea porțiunii carosabile care a fost eliberată de garaje.

„Primăria Constanța mulțumește tuturor celor care au dat dau dovadă de spirit civic și au înțeles că, pentru binele comunității în care trăim, spațiul public urban trebuie utilizat cât mai eficient. În continuare, polițiștii locali acționează pentru identificarea tuturor construcțiilor care strică imaginea orașului sau ocupă inutil spații care pot deveni mult mai plăcute și utile pentru locuitorii zonei.”, au mai spus reprezentanții primăriei.

Ca să nu se obosească prea tare, le dăm un indiciu: zona Flămânda, chiar în fața Școlii Gheorghe Țițeica. Într-o zonă care are mare nevoie de locuri de parcare, se află o baterie de garaje de ani de zile. Unele din ele nu sunt garaje propriu-zise, ci depozite de diverse.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
energia residence
Constanta-financiara-sigla-jpg

Un comentariu

  • Garajele alea trebuiesc dărâmate, pentru a fi înlocuite cu o parcare pe minim 6 niveluri, care sa rezolve problema parcărilor. In plus, se poate musca un pic din spațiul verde din jurul complexului Flamanda ptr a face o banda in plus și fluidiza traficul. Când vin la/pleacă de la școala copiii, e dezastru in trafic, asiști des la spectacole cu giboni nervoși la volan.

Leave a Reply

Your email address will not be published.