Primăria Eforie nu majorează taxele și impozitele în 2023

Robert Șerban
Robert Șerban, primarul localității Eforie

Consiliului Local al oraşului Eforie a adoptat, în ultima ședință ordinară a anului trecut, hotărârea privind nivelul impozitelor şi taxelor locale pentru 2023.

S-a stabilit ca în anul 2023 dările către bugetul local să rămână la acelaşi nivel cu cele aprobate pentru 2022, cu menţiunea că impozitele sau taxele locale constau într-o sumă în lei sau care sunt stabilite pe baza unei sume în lei se vor indexa ţinând cont de rata inflaţiei comunicată pentru anul fiscal anterior – respectiv cu 5,1% cu excepţia sumelor prevăzute în tabelul de la art. 470 alin. (5) şi (6) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal, care se indexează conform prevederilor art. 491 alin. 1^1 al aceluiaşi act normativ.

Sumele rezultate în urma aplicării coeficientului de inflaţie de 5,1% se vor rotunji la întreg în sens crescător pentru tot ce depăşeşte 0,5 inclusiv, şi în sens descrescător pentru tot ce este sub 0,49 inclusiv.

In anul 2023, la Eforie, se menţin aceleaşi scutiri şi facilităţi fiscale acordate în anul 2022, iar pentru plata cu anticipaţie a a impozitului pe clădiri, impozitului pe teren şi  impozitului pe mijloacele de transport, datorate pentru întregul an de către contribuabili, până la data de 31 martie 2023, se acordă o bonificaţie de 10%.

Contribuabilii pot găsi informaţii suplimentare cu privire la impozitele şi locale datorate la bugetul oraşului Eforie pe pagina de internet www.primariaeforie.ro.

Plata impozitelor şi taxelor locale se poate realiza online, prin accesarea secţiunii metode de plată de pagina de internet sau fizic, la ghişeele din sediile Primăriei Eforie, începând cu data de 16 ianuarie 2023.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Câți Ioni și Ioane sunt în România

vin ian. 6 , 2023
Aproape două milioane de persoane îl au ca patron spiritual pe Sfântul Ioan Botezătorul, prăznuit sâmbătă, 7 ianuarie, potrivit datelor oferite de Direcţia Generală pentru Evidenţa Persoanelor. Este vorba despre 1.975.838 de bărbaţi şi femei. La prenume masculine, cele mai întâlnite sunt: Ioan – 447.697, Ionuţ – 361.680, Ion – […]

V-ar putea interesa și: