Primăria Eforie reabilitează, cu fonduri europene, două străzi

primaria eforie reabilitare strazi
Strada Mării și strada Tudor Vladimirescu vor fi reabilitate cu fonduri europene

Primaria orasului Eforie a inceput de astazi implementarea contractului de finantare pentru proiectul cu titlul “REABILITAREA SI MODERNIZAREA INFRASTRUCTURII DE UTILITATE PUBLICA PENTRU VALORIFICAREA ATRACTIILOR TURISTICE IN ORASUL EFORIE”.

Proiectul are un buget in valoare totala de 21.965.417 lei.

Investitia vizeaza reabilitarea si modernizarea infrastructurii rutiere inclusiv utilitatile din corpul drumului, iluminat public si dotari in zona bulevardului Tudor Vladimirescu si strada Marii – Eforie Nord in scopul accesibilizarii principalelor obiective turistice naturale.

Obiectul de investitii vizeaza urmatoarele activitati: lucrari de inginerie geotehnica pentru stabilizarea terasamentului drumului; refacerea infrastructurii rutiere de baza si modernizarea utilitatilor din corpul drumului (refacere trotuare, iluminat public, dotari cu mobilier urban, si instalare wi-fi in spatiile publice).

Obiectivul general al proiectului il constituie valorificarea resurselor turistice natural specific statiunii balneoclimaterice Eforie cu scopul de a spijini cresterea economica sustenabila a zonei si cresterea gradului de ocupare a fortei de munca.

Investitia propusa este inclusa in Strategia privind dezvoltarea durabila a Orasului Eforie, judetul Constanta 2014-2020.

Atat bulevardul Tudor Vladimirescu cat si strada Marii reprezinta principalele cai de acces in zona turistica si balneoclimaterica a statiunii Eforie Nord. Ambele strazi se afla intr-o stare de degradare avansata, improprie utilizarii intr-o statiune turistica, fiind afectate in ultima perioada de lucrarile de modernizare a retelelor de utilitate publica. Prezentul proiect este complementar si pune in valoare investitia Amenajarea obiectivului turistic natural de utilitate publica – Lacul Belona. Pe perioada sezonului estival, modernizarea celor doua strazi va asigura descongestionarea traficului auto in zona de acces catre obiectele turistice adiacente.

Prin implementarea proiectului se vor executa urmatoarele activitati:

  1. Modernizare infrastructura rutiera – bulevardul Tudor Vladimirescu, strada Marii 2 si strada Marii 1;
  2. Amenajare zona de promenada pe bulevardul Tudor Vladimirescu si Strada Marii
  3. Realizare pista de role si biciclete
  4. Montare mobilier urban
  5. Amenajari parcaje, trotuare precum si amenajari peisagistice;

Durata de implementare a proiectului este de 53 de luni. Sursele de finantare sunt: Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) – 85% din valoarea eligibila a proiectului, bugetul de stat – 13% din valoarea eligibila a proiectului, rata de cofinantare a Primariei Orasului Eforie – 2% din valoarea eligibila a proiectului.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Următorul articol

ISJ Constanța a semnat un protocol de colaborare cu Inspectoratul Școlar din Selcuklu, Turcia

Tue Mar 27 , 2018
O delegație din Republica Turcia, din provincia Konya – municipiul Selcuklu a vizitat, ieri, Inspectoratul Școlar Județean Constanța. În urma discuțiilor purtate s-a semnat un protocol de colaborare între Inspectoratul Școlar Județean Constanța și Inspectoratul Școlar din Selcuklu, Primăria Municipiului Selcuklu și Universitatea Necmettin Erbakan Selçuklu, pentru punerea în aplicare […]
isj protocol