Primăria Eforie repară gropile cu o firmă cu un singur angajat, care funcționează de trei ani pe pierdere

Robert Șerban, Eforie

Robert Șerban, primarul din Eforie

Primăria Eforie, condusă de liberalul Robert Șerban, continuă seria achizițiilor care ridică cel puțin câteva semne de întrebare.

Zilele trecute, primăria a încheiat un contract, prin atribuire directă, unui SRL din Constanța pentru repararea gropilor.

Iată care sunt cerințele, în întregime:

„Executie repararii gropilor cu mixtura asfaltica (plombe asfaltice) constand in pregatire suprafete (frezare), aport de piatra sparta, amorsare suprafete cu emulsie bituminoasa cationica, asternere mixtura asfaltice si cilindrare in Orasul Eforie.”

Contractul este de 77.400 de lei fără TVA, adică 92.106 lei, TVA inlcus sau, dacă vreți, circa 20.000 de euro.
Firma căreia i-a fost atribuit este SC Dovamar Logistic SRL, cu sediul în Constanța. În anul 2017, potrivit datelor obținute de la Ministerul Finanțelor, firma respectivă a avut o cifră de afaceri de 119.473 și o pierdere de 54.614 lei. Potrivit aceleiași surse, în 2017 SRL-ul a avut un singur angajat. Societatea a înregistrat pierderi și în 2015 și 2016, mai exact 7.264 lei, respectiv 134.785 lei, dar între 2012 și 2014 a fost pe profit. Cei mai mulți angajați a avut în 2015: doi.

Unic asociat şi administrator al firmei este Mihai Valeriu Dogaru, masterand în 2012 al Academiei „Mircea cel Bătrân”, la specializarea inginerie şi management naval şi portuar.

Se remarcă faptul că acest contract atribuit de Primăria Eforie este aproape cât toată cifra de afaceri a SRL-ului pe anul trecut.

Primăria Eforie s-a remarcat însă prin alte achiziții. De exemplu, instituția condusă de liberalul Robert Șerban plătește 641 de lei pe zi, timp de un an, pentru site-ul primăriei și întreținerea sa, în condițiile în care un astfel de serviciu poate fi achiziționat cu 35 de lei pe lună.

Primăria a acordat contractul unei firme minuscule din Slobozia: „Șerban E. Diana Întreprindere Individuală“. Suma pe care o plătește primăria condusă de liberalul Robert Șerban pentru site-ul în sine și întreținerea lui este de 234.000 de lei. Adică 641 de lei pe zi, timp de un an, pentru un site neactualizat de ani buni. Diana Șerban mai deține o firmă, SC „Aggada Solutions“ SRL, care funcționează la aceeași adresă cu prima, și are același număr de telefon. Această a doua firmă a primit și ea două contracte generoase de la Primăria Eforie, prin încredințare directă, fără licitație. Detalii despre acest contract puteți citi în România liberă.

C.H.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.