Primăria începe deratizarea în Constanța și Mamaia

Primăria Municipiului Constanța face cunoscut faptul că astăzi, 06.03.2017, încep acțiunile de deratizare, pe domeniul public al municipiului Constanța, inclusiv stațiunea Mamaia și se vor desfășura etapizat, în toată perioada sezonului estival 2017.

Operațiunea de deratizare se va executa săptămânal prin amplasarea de momeli toxice în (crăpături, galerii, guri de canalizare) sau protejate în stații de intoxicare, marcate și inscripționate corespunzător și conțin substanțe raticide anticoagulante biodegradabile (Brodibleu grupa III de toxicitate).

Stațiile de intoxicare vor fi amplasate în locuri inaccesibile populației pentru protejarea sănătății populației, conservării şi protecţiei mediului înconjurător. Momelile sunt transportate în siguranță maximă, neexistând posibilitatea împrăștierii accidentale a acestora.

Ambalajele de orice fel, resturile de momeli, neconsumate și cadavrele rozătoarelor rezultate în urma deratizării vor fi strânse și depozitate în magazia prestatorului fiind transportate și distruse la incineratorul ecologic cu care societatea prestatoare are contract.

În cazul în care momeala depusă a fost consumată, se complează cu momeala proaspată. În locurile unde momeala nu a fost consumată și s-a constatat prezența rozatoarelor se ridică momeala neconsumată, fiind înlocuită cu un alt tip de momeală. Populația trebuie să conștientizeze importanța acțiunilor de deratizare și să respecte în totalitate inscripțiile existente pe stațiile de intoxicare pe care le reperează în parcuri sau zone verzi. Stațiile de intoxicare sunt marcate corespunzător cu imaginea “cap de mort” și instrucțiuni specifice conform normelor Uniunii Europene.

În perioada 06.03 2017 – 17.03.2017 vor fi amplasate în toate cartierele municipiului Constanța aproximativ 3.000 bucăți.

Se interzice ridicarea momelilor de la locurile unde au fost amplasate, pentru preîntâmpinarea eventualelor accidente!

De asemenea, primăria atenționează persoanele juridice și fizice din municipiu că au obligația să efectueze activităţile de dezinsecție și deratizare ale imobilelor și gospodăriilor pe care le dețin, folosind numai substanțele aprobate de Ministerul Sănătății și prestatori autorizați, concomitent cu acțiunile Primăriei precum și ori de câte ori este necesar – conform H.C.L.M. Constanta nr. 164/2014 art. 3, alin. 3, art. 4 și art. 5 alin. (1).

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Lansare de album folk la Teatrul de Stat Constanța. ”A de la Păunescu”. VIDEO

Mon Mar 6 , 2017
. Artistul Walter Ghicolescu, cunoscut și ca Folktrotter, va marca joi, 09 martie 2017, la Teatrul de Stat din Constanța, incepand cu ora 18.00, lansarea celui de-al cincilea album din carieră. „A de la Păunescu” este un omagiu adus poetului Adrian Păunescu dar și celor doi fii ai săi, Andrei […]