Primăria Mangalia cheltuie sute de mii de lei din bani publici pentru distracție

Voltaj și Taraful din Clejani vor cânta pe 1 Mai. Primăria Mangalia plătește, din bani publici, onorariul artiștilor, drumul, mâncarea, scena și afișele

Primăria Mangalia cheltuie aproape 400.000 de lei din bani publici pentru spectacole care vor avea loc în următoarea perioadă.

Primul spectacol este organizat de 1 Mai. Pe scenă vor urca, timp de minimum 50 de minute fiecare, Voltaj și Taraful de la Clejani. Costul pentru prestația acestora, transport și mese se ridică la 134.500 de lei, fără TVA. Banii sunt plătiți de fiecare locuitor din Mangalia, din bugetul orașului condus de liberalul Cristian Radu. Beneficiar este SC Big Ideas Advertising SRL, din București.

La această sumă se adaugă și închirierea unei scene, pentru care Mangalia plătește 31.000 de lei. Banii aceștia au fost atribuiți firmei SC Rebound Communication SRL, din Prahova.

Interesant este că cele două firme, deși au sedii în localități diferite, au același număr de telefon și aceeași adresă de email. Contractele au fost atribuite celor două SRL-uri în aceeași zi, la nici două ore distanța, potrivit datelor publicate în SICAP.

Există și o explicație pentru acest lucru.

Potrivit prevederilor legale, o „entitate contractantă are dreptul de a realiza o achiziție directă în măsura în care valoarea estimată a achiziţiei, fără TVA, este mai mică de 135.060 lei, în cazul produselor sau serviciilor, respectiv 450.200 lei pentru lucrări.”

Așadar, dacă o primărie vrea să dea mai mulți bani aceleiași firme, prin atribuire directă, nu poate (fără se riște un dosar penal). Modalitatea aceasta, de a da bani pe două firme, este cumva legală însă, legiuitorul nu prevede că nu ai voie să o faci.

Al doilea spectacol organizat din bani publici de Primăria Mangalia este unul automobilistic și se intitulează Super Rally Mangalia. Pentru acest lucru, locuitorii din Mangalia plătesc 134.800 de lei fără TVA, reprezentând „servicii de organizare”, plus 15.000 de lei, reprezentând „servicii de suport tehnic”. Beneficiar este Asociația club sportiv AMC Racing.

Observați și aici metoda prezentată mai sus pentru a atribuit mai mulți bani direct unei asociații (de data aceasta, una și aceeași). Repetăm, dacă suma depășește 135.060 de lei, banii nu mai pot fi atribuiți direct, ci este nevoie de o altfel de procedură.

Așadar, în total sumele cheltuite din bani publici de primarul PNL sunt de 315.300 de lei, adică 357.207 lei.

Primăria Mangalia a anunțat, printr-un comunicat de presă, cele două evenimente, dar a „omis” să-i anunțe pe locuitori cât îi costă distracția.

Iată cum sună comunicatul primăriei:

„Primăria Mngalia organizează de 1 Mai, la debutul sezonului estival, o serie de spectacole cu muzică live pentru toate gusturile, dedicat localnicilor, dar și turiștilor care vor petrece minivacanța de 1 Mai, la mare. În această zi, comunitatea din Mangalia sărbătorește și Ziua Mangaliei, iar autoritățile locale au pregătit concerte în aer liber cu participarea invitaților de la Voltaj și Clejanii. Tot în această zi, locuitorii orașului, dar și turiștii care se vor afla în Mangalia, vor avea parte de multe surprize. Maratonul muzical va începe la orele 14:00, miercuri, 1 Mai și va fi susținut timp de aproape zece ore, pe scena exterioară a Casei de Cultură. În cadrul evenimentului, vor mai avea loc prestații muzical-artistice susținute de artiști locali, intercalate cu înregistrări audio cu melodii aparținând diferitelor genuri muzicale, apreciate în acest moment. Tot de Ziua Mangaliei, în proximitatea Casei de Cultură, vor fi amenajate câteva corturi, unde vor fi pregătite diferite preparate gustoase și savuroase pentru cei care vor petrece 1 Mai, la Mangalia. Autoritățile locale au mai pregătit un eveniment de excepție, între 9 – 12 mai, când se va desfășura Super Rally Mangalia, un spectacol automobilistic de senzație.”

energia residence
Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Scandal cu cocaină și metamfetamină în Mamaia

Fri Apr 26 , 2019
Ieri dimineață, în jurul orei 10.00, Poliția stațiunii Mamaia a fost sesizată cu privire la faptul ca un cetățean britanic, care a închiriat un apartament într-un complex de locuințe din stațiune, ar provoca scandal pe balconul locuinței. Polițiștii deplasati la fața locului au stabilit faptul că persoana în cauză, un […]