Primăria Mangalia DĂRÂMĂ cocioabele ilegale ale țiganilor din Coloniști

baraci Colonisti MangaliaConsilierii locali din Mangalia au adoptat documentațiile tehnice privind demolarea ultimelor patru clădiri cu risc mare de prăbușire, situate la marginea cartierului de case al orașului.

Primăria Mangalia a demarat acțiunea, în primăvara acestui an, când a fost demolată prima clădire, locuită în ultimii ani de persoane fără adăpost sau forme legale. Încă de acum doi ani, primarul Radu Cristian a luat decizia demolării respectivelor construcții tip barăci, pentru igienizarea zonei.

„De-a lungul anilor, în acele barăci și-au găsit adăpost indivizi certați cu legea, cei mai mulți venind în orașul nostru din alte zone ale țării, special pentru comiterea de infracțiuni, pe litoral. Acum, avem documentația pentru a demola toate barăcile de la marginea cartierului de case („Coloniști”). Cei care locuiesc acolo și au un loc de muncă, au actele în regulă și duc copiii la școală vor primi locuințe sociale în alte imobile ale municipalității. Ceilalți, însă, care au venit în Mangalia să fure și să spargă case, să se întoarcă de unde au venit”, a precizat primarul Radu Cristian.

El a mai spus că în ultimii ani, s-au căutat numeroase soluții pentru integrarea locuitorilor din acea zonă, însă, fără rezultat. De aceea, s-a decis demolarea barăcilor și igienizarea zonei. Pe acel teren, Primăria intenționează să ridice locuințe sociale, cu fonduri UE.

În aceeași ședință de CL, s-a mai adoptat și proiectul de modernizare a falezei Mangalia-Saturn, cu fonduri europene. Proiectul prevede amenajarea falezei pe o distanță de aprox. 2,5 km, între Hotel Paradiso și plaja Adras. Prin realizarea acestui proiect, se urmărește punerea în valoare a potențialului turistic, precum și dezvoltarea infrastructurii turistice și de agrement.

Un alt proiect care vizează dezvoltarea segmentului turistic din zona de sud a litoralului, aprobat, de asemenea, de aleșii locali, se referă la stațiunea Neptun-Olimp. Conform documentului, se vor reabilita și moderniza străzile și aleile secundare din cele două zone, se vor reface trotuarele, sistemul de iluminat public și vor fi amenajate parcări, precum și piste de biciclete.

Zen Residence
energia residenceLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Primăria Ovidiu a premiat 11 cupluri care au împlinit 50 de ani de căsătorie

Wed Oct 17 , 2018
Primarul George Scupra a oficiat astăzi ceremonia de împlinire a 50 de ani de căsătorie pentru 11 cupluri din orașul Ovidiu. Cu acest prilej s-au depănat amintiri, s-a ciocnit o cupă de șampanie iar cuplurile au primit câte 500 lei, o carte cu istoria orașului Ovidiu, fotografii de la oficierea […]
primaria ovidiu