Primăria Mangalia și Polaris, acțiune comună pentru combaterea larvelor

Primăria municipiului Mangalia, în colaborare cu firma de salubrizare Polaris, a demarat, miercuri, 10 mai, acţiunea de combatere aviochimică (delarvizare). Au fost tratate zonele umede, bălţile şi lacurile de pe raza oraşului şi din staţiunile aferente, pentru distrugerea şi prevenirea dezvoltării stadiilor larvare ale unor insecte.

Astfel, un avion edilitar a împrăştiat insecticid de tipul “Vectobac”, substanţă avizată de Inspectoratul de Sănătate Publică Bucureşti. Înainte de a fi demarată acţiunea de delarvizare, Compartimentul de mediu ai Poliţiei Locale a înştiinţat apicultorii şi sericicultorii de pe raza localităţii să îşi protejeze familiile de albine şi crescătoriile de viermi de mătase, de substanţa toxică.

În perioada următoare, după etapa de igienizare și ecologizare a spaţiilor verzi, Primăria Mangalia va demara şi acţiunea de dezinsecţie împotriva căpuşelor, ţânţarilor, muştelor, puricilor, precum şi a păduchilor, ploşniţelor sau a altor insecte dăunătoare de pe raza oraşului.


energia residence
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.