Primăria Mangalia va păzi unitățile de învățământ cu Poliția locală

liceul callatis mangalia

Primăria Mangalia va asigura paza în unitățile de învățământ din localitate cu polițiști locali, începând cu acest an, renunțând astfel la contractele cu firmele de pază, plătite din bugetul local.

Primarul Radu Cristian a declarat că această măsură are ca scop eficientizarea activității, dar și reducerea costurilor.

„Unele firme de pază nu-și îndeplineau obligațiile contractuale, iar în școli și grădinițe sau în apropierea acestora au avut loc, în ultimii ani, mai multe incidente nedorite, culminând cu comercializarea unor substanțe interzise. De aceea, am decis să desfășurăm această activitate cu angajați ai Poliției locale, special instruiți în acest sens”, a subliniat edilul.

El a precizat că, totodată, se vor reduce și costurile, întrucât bugetul anual pentru salariile polițiștilor însărcinați cu paza școlilor va fi mai mic decât facturile firmelor de pază, plătite din bani publici.

„Paza unităților de învățământ a fost permanent susținută din bugetul local. Este o responsabilitate pe care ne-o asumăm, dar prin această măsură urmărim eficientizarea activității, cu scopul reducerii riscului fenomenului infracțional în zona școlilor și a grădinițelor”, a completat Radu Cristian.

Tot din acest an, creșa din Mangalia este dotată cu un sistem modern de supraveghere video pentru a sprijini personalul în activitatea de îngrijire a copiilor.

„Am instalat acest sistem video pentru o mai mare siguranță a copiilor, dar și  pentru a crește gradul de transparență cu privire la activitatea angajaților noștri”, a mai spus Radu Cristian.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

Deciziile instanței se bat cap în cap. Miza: 19 hectare de teren

Mon Jan 6 , 2020
Justiția din Constanța a reușit încă o dată să uimească. Din păcate, în sensul negativ. După ce, în primă instanță, un expert judiciar al Tribunalului Constanța, Florin Dumitrescu, a fost condamnat la închisoare, pentru abuz în serviciu, de Tribunalul Constanța, în a doua instanță a fost achitat. Prima decizie, din […]
tribunal curtea de apel constanța