Primăria Mangalia vrea să amenajeze un parc în pădurea Comorova

Primăria Mangalia vrea să amenajeze un parc în pădurea Comorova

Primăria Mangalia a anunțat, pe 1 aprilie, că va înființa Parcul municipal ”Carol I”, pe actualul amplasament al Pădurii Comorova, în zona Neptun-Olimp.

Documentația tehnică a proiectului a fost întocmită și avizată pe parcursul ultimilor 3 ani, urmând ca acesta să fie depus pe exercițiul financiar european POR 2021-2027, imediat ce vor fi deschise axele de finanțare pentru acest gen de investiții.

„Proiectele de amenajare a parcurilor sunt incluse în Strategia noastră de Dezvoltare Locală 2016-2023 și reprezintă obiective importante, pe care administrația locală va urmări să le ducă la îndeplinire. Proiectul va fi finanțat din fonduri europene, conceput pentru conservarea și protejarea pădurii, dar și pentru a valorifica potențialul turistic al zonei”, a declarat primarul Mangaliei, Radu Cristian.

Edilul a subliniat că toate investițiile din stațiuni respectă normele de mediu, fiind aprobate de Primărie numai cu avizul instituțiilor de profil.

„Punem un deosebit accent pe protejarea mediului și a spațiilor verzi din stațiuni. Este regretabil că unii politicieni locali dezinformează populația și nu se documentează, înainte de a face declarații publice pe acest subiect. Toate proiectele de dezvoltare din stațiuni sau oraș au avizele necesare, inclusiv de la Agenția pentru Protecția Mediului. Intenționăm să înființăm acest parc municipal, în Pădurea Comorova, tocmai pentru a proteja natura, în conformitate cu prevederile din Planul Urbanistic General, reactualizat recent, cu reglementări clare în privința suprafețelor împădurite și zonelor verzi”, a mai explicat Radu Cristian.

Potrivit documentației de specialitate, în cadrul proiectului, se vor amenaja alei pietonale ecologice pentru promenadă, se va realiza un sistem de iluminat ambiental și vor fi amenajate piste de biciclete, locuri de joacă, zone de agrement, spații de recreere. Totodată, vor fi create căi de acces și locuri de parcare.

De asemenea, proiectul vizează reabilitarea Cantonului silvic din incinta Pădurii Comorova.

Vă recomandăm și:


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

O viață aproape normală pentru bolnavii cu Parkinson, în urma unor tratamente inovatoare și gratuite administrate la Spitalul Județean Constanța

vin apr. 1 , 2022
Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sf. Apostol Andrei” Constanța vine în sprijinul pacienților care suferă de boala Parkinson, cu două variante de tratament noi, de ultimă generație, gratuite și care le pot asigura o viață aproape de normalitate. Folosite de specialiștii din Europa, tratamentul cu apomorfină și tehnologiile de ultimă […]
dr docu neurologie

V-ar putea interesa și: