Primăria Medgidia a achiziționat aparatură medicală de ultimă generație pentru Spitalul Municipal Medgidia

Primăria Medgidia a achiziționat aparatură medicală de ultimă generație pentru Spitalul Municipal Medgidia

Primăria Municipiului Medgidia a achiziționat aparatură medicală de ultimă generație pentru Spitalul Municipal Medgidia, a anunțat primarul localității, Valentin Vrabie.

Unitatea sanitară a fost dotată cu aparatură medicală de ultimă generație, care va permite efectuarea unor teste ultraperformante de genetică, biologie moleculară și virusologie moleculară, răspunzând astfel solicitărilor medicilor specialiști, prin rezultate precise și rapide.

Linia completă de extracție și aparatul RT PCR (reacție de polimerizare în lanț) reprezintă dotări medicale cu tehnologie in vitro, care imită capacitatea naturală de replicare a ADN și ARN-ului unui patogen specific, în cazul nostru, foarte important în detecția cu precizie mare, a virusului SARS-COV-2. Cu achiziția acestui aparat performant sunt puse bazele unui laborator de biologie moleculară în Spitalul Municipal Medgidia.

În cadrul acestuia vor putea fi efectuate numeroase analize medicale, necesare în diagnosticarea altor infecții cu viruși printre care amintim: hepatite, HIV, herpes, encefalite, tuberculoză, infecții transmise de căpușe. De asemenea, vor putea fi efectuate și alte teste genetice necesare pentru diagnosticarea unor tipuri de cancer dar și testul TORCH pentru femeile însărcinate.

„Laboratorul de analize al Spitalului Municipal Medgidia a fost externalizat către o societate privată încă din anul 2000. Am început procedurile de preluare a laboratorului de analize în administrarea Spitalului Municipal Medgidia, urmând ca acesta să fie dotat și amenajat la cele mai înalte standarde medicale.”, a precizat primarul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie.Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Regulile de distanțare, încălcate la „al doilea Paști”. IPS Teodosie: „Nu vor păți nimic. Eu nu pot să fiu polițist” VIDEO

mie mai 27 , 2020
S-a săvârșit. În vechea cetatea a Tomisului a avut loc o slujbă religioasă, numită „Odovanie Învierii”, de cler, sau „al doilea Paști”, de presă. Oamenii au stat umăr la umăr pentru a asculta slujba oficială de IPS Teodosie și au stat la rând pentru a se împărtăși. S-a folosit o […]
ips teodosie

V-ar putea interesa și: