Primăria Medgidia reia acțiunile de dezinfecție și dezinsecție

dezinfectie si dezinsectie in Medgidia

Primăria Municipiului Medgidia informează că în perioada 10 – 13 iunie 2020, va desfășura cea de-a cincea etapă a amplei Acțiuni de Dezinfecție și cea de-a doua etapă a Acțiunii de Dezinsecție, pe domeniul public al UAT Medgidia.

Acțiunea va viza spațiile verzi situate pe raza UAT Medgidia, terenurile și clădirile care aparțin domeniului public al municipiului Medgidia.

Dezinfecția reprezintă activitatea de distrugere a germenilor patogeni cu substanțe specifice, în scopul eliminării surselor de contaminare.

Prin dezinfecție se înțelege în mod uzual complexul de măsuri care se aplică pentru decontaminare și prin care se urmărește distrugerea, îndepărtarea sau micșorarea numărului agenților patogeni și condiționat patogeni de pe diverse elemente ale mediului extern până la o limită la care prezența acestora să nu mai prezinte riscul de producere a unei infecții.

Metoda cea mai utilizată de către prestatorii de servicii DDD dar și cea mai eficientă este aplicarea cu generatori ULV ceață rece. Fiind particule foarte mici de ordinul micronilor (20-50 microni) acestea plutesc în aer ocupând tot volumul încăperii. Ceață rece este denumirea pulverizării ULV care are la bază ca și solvent al soluției de lucru, apa.

Echipamentele care generează ceață rece pot fi alimentate pe energie electrică sau pe benzină.

Particula este pulverizată în aer iar apoi aceasta se așează pe toate obiectele și suprafețele din încăpere. De asemenea prin crearea de ceață în tot volumul încăperii se va dezinfecta și aerul. Elimină rapid 99,999% din microorganisme în mai puțin de 10 minute chiar și in prezența materiei organice.

Dezinfectantul este utilizat pentru suprafețe dure, mobilier, pardoseli, pereți și uși și prezintă următoarele caracteristici:

  • are un spectru larg de dezinfecție și decontaminare pentru suprafețe dure, curățarea și decontaminarea materiei organice de pe pardoseli, suprafețe;
  • curățarea și dezinfectarea materiei organice de pe pardoseli, suprafețe;
  • curățare și dezinfectare de rutină pentru suprafețe dure și echipament, precum bănci, pardoseli, pereți și uși, dulapuri, centrifuge și recipiente;
  • eficacitate bactericidă, fungicidă, virucidă, levrucidă.

Dezinfecția se va realiza prin nebulizare interioară și pulverizare exterioară cu utilaje portabile și de mare capacitate, pompe electrice pentru pulverizare, atomizoare și nebulizatoare.

Substanța folosită este BIONET A 15.

Se vor desfășura în acesta perioadă și acțiuni de dezinsecție, în vederea combaterii unor dăunători, ectoparaziți (căpușe, purici, păduchi), precum și a insectelor vectoare și de discomfort (țânțari, muște), prin stropire/pulverizare/ceață termică pe întreg domeniul public din municipiul Medgidia, în toate zonele cu vegetație abundentă, parcuri și spații verzi.

Substanțele folosite sunt Solfac Trio Ec 200 și KO Sect.

Toate produsele sunt avizate de către Ministerul Sănătății și se găsesc în nomenclatorul substanțelor avizate în profilaxia sanitar-umană din România.

Produsele utilizate nu pun în pericol viața, sănătatea, securitatea muncii și nu produc un impact negativ asupra mediului, făcând parte din grupa a III-a de toxicitate.

Primăria Medgidia precizează că:

  • prima acțiune de DEZINFECȚIE s-a desfășurat în perioada 17 – 21 martie 2020 și a vizat TOATE UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT și INSTITUȚIILE PUBLICE de pe raza unității administrativ teritoriale a municipiului Medgidia;
  • cea de-a doua acțiune de DEZINFECȚIE a fost executată în perioada 30 martie – 06 aprilie 2020 și a vizat TOATE SCĂRILE DE BLOC din municipiul Medgidia;
  • cea de-a treia acțiune de DEZINFECȚIE s-a desfășurat în perioada 21 – 25 aprilie 2020 și a vizat toate SCĂRILE DE BLOC și SPAȚIILE PUBLICE ÎNCHISE de pe raza municipiului Medgidia.
  • cea de-a patra acțiune de DEZINFECȚIE s-a desfășurat în perioada 18 – 25 mai 2020 în TOATE INSTITUȚIILE PUBLICE de pe raza unității administrativ teritoriale a municipiului Medgidia și în UNITĂȚILE DE ÎNVĂȚĂMÂNT în care vor fi organizate sesiuni de pregătire și examene pentru elevii claselor a VIII-a și a XII-a.
  • prima acțiune de DEZINSECȚIE s-a desfășurat în perioada 18 – 25 mai 2020 pe domeniul public al UAT Medgidia, în toate spațiile verzi.


Puteți urmări Constanța 💯% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Avarie RAJA pe strada Valea Seacă din Valu lui Traian

mie iun. 10 , 2020
Pentru executarea lucrărilor de remediere a unei avarii, pe conducta de alimentare cu apă, cu diametrul de 110 mm, de pe strada Valea Seacă, din localitatea Valu lui Traian, RAJA S.A. a fost nevoită să întrerupă furnizarea apei potabile, astăzi – 10 iunie 2020, în intervalul orar 15.30 – 18.30. […]
raja constanța

V-ar putea interesa și: