Primăria Medgidia va desfășura cea de-a treia etapă a campaniei de dezinsecție

medgidia dezinfectie

Primăria Municipiului Medgidia vă informează că, în perioada 22 – 26 august 2022, în intervalul orar 08.00 – 16.00 și 21.00 – 04.00, va desfășura cea de-a treia etapă a campaniei de dezinsecție în municipiul Medgidia și zonele limitrofe.

În cadrul campaniei se vor desfășura activități de dezinsecție în vederea combaterii unor dăunători, ectoparaziți (căpușe, purici, păduchi), precum și a insectelor vectoare și de disconfort (țânțari, muște), prin stropire/pulverizare/ceață termică pe domeniul public din municipiul Medgidia (în zonele cu vegetație abundentă, parcuri și spații verzi).

Dezinsecția se va efectua prin pulverizare de soluție lichidă cu utilaje portabile și de mare capacitate pentru dispersarea substanțelor pesticide de ingestie și contact pentru combaterea insectelor adulte.

Substanțele se aplică în stare pulverizată, în strat grosier, sub formă de aerosoli.

Tratamentul se va efectua cu aparate pentru fumigații (pulsfog-ceață caldă) pentru combaterea insectelor stadiu adult; cu atomizoare (ceață rece) pentru combaterea insectelor stadiu adult și protecția împotriva insectelor care pot apărea în spații deschise.

Toate produsele sunt avizate de către Ministerul Sănătății și se găsesc în nomenclatorul substanțelor avizate în profilaxia sanitar-umană din România.

Produsele utilizate nu pun în pericol viața, sănătatea, securitatea muncii și nu produc un impact negativ asupra mediului, făcând parte din grupa III de toxicitate.

Deținătorii familiilor de albine sunt rugați ca, în perioada menționată, să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării familiilor de albine din municipiu.

Prima parte a acțiunii de dezinsecție și deratizare s-a desfășurat în perioada 16 – 20 mai 2022 și a vizat întregul municipiu Medgidia.

Cea de-a doua etapă a acțiunii de dezinsecție a avut loc în perioada 15 – 19 iunie 2022.

Zen Residence
comprest util asfalt dobrogeaLeave a Reply

Your email address will not be published.

Următorul articol

PSD îl acuză pe Vergil Chițac de „lipsă de onoare și verticalitate”

Fri Aug 19 , 2022
Organizația Municipală PSD Constanța a trimis, vineri, un comunicat de presă în care a acuzat că „lipsa de onoare și verticalitate a actualei administrații publice locale și a reprezentanților PNL Constanța a devenit parte din ADN-ul lor politic.” „O formă de manifestare a acestei „malformații“ este, fără îndoială, maniera în […]