Primăria Ovidiu a demarat încă un proiect cu fonduri europene

Astăzi, 23 octombrie 2018, la sediul primăriei Ovidiu a avut loc conferința de lansare a proiectului „Managementul integrat al riscului și reacții eficiente ale autorităților pentru siguranța civilă”.

Contractul de finanțare a fost semnat în data de 23.07.2018 și are un termen de implementare de 2,5 ani.

  • Principalele achiziții din cadrul proiectului, cu toate accesoriile și dotările aferente sunt:
  • Autospecială intervenție foc (mașină de pompieri) în valoare de 100000 euro
  • Ambulanță de tip B, în valoare de 70000 euro
  • Ambarcațiune de intervenție rapidă pe lacul Siutghiol, în valoare de 15000 euro
  • Microbuz pentru voluntari (13 +1 locuri), în valoare de 30000 euro
  • Sistem de alertă populație în cazuri de situații de urgență

Principalele obiective ale proiectului sunt:

  • Soluții pentru prevenirea situațiilor de urgență
  • Creșterea capacității de reacție rapidă la amenințări diverse
  • Echiparea autorităților locale cu echipament specific, necesar pentru intervenție eficientă în situații de urgență
  • Achiziționarea unor echipamente de alertă a populației

„Ne propunem să avem cât mai puține intervenții, deoarece vom implementa un curs de educație și prevenție în școli cât și în rândul populației, pentru a ști cum să gestioneze și să reacționeze în diverse situații. Dacă într-un an, vom salva chiar și o singură viață, într-o intervenție vom fi foarte fericiți. Nu avem capacitatea și nici nu dorim să se înțeleagă că vom concura cu ISU Dobrogea, nu este rolul nostru și nici nu avem capacitatea necesară, dar ne dorim să sprijinim și să suplinim pentru o intervenție rapidă și eficientă pentru salvarea de vieți. De cele mai multe ori, timpii de intervenție fac diferența între viață și moarte, ori prin aceste investiții timpii pot fi foarte mult reduși. La nivelul orașului Ovidiu am investit în departamente specifice care vor conlucra pentru cetățeni – avem firmă de pază proprie, departament de voluntari, poliție locală, departament pentru situații de urgență și departament de asistență socială , iar ca un exemplu de bună practică, în iarna anului trecut am avut peste 250 de voluntari activi. Voluntarii sunt parte a proiectului și vor beneficia de instruire, training-uri, workshop-uri. Ne propunem să ne implicăm mai mult în educația tinerilor în școli, pentru prevenție, evacuarea în caz de incendii, să-i învățăm din școală cum să reacționeze și cum să acorde primul ajutor. Prin implementarea acestui proiect ne dorim să creștem gradul de siguranță al cetățenilor din orașul nostru dar și pentru vecinii noștri, primăria Lumina și primăria M. Kogălniceanu, în cazul în care va fi nevoie”, a declarat primarul localității Ovidiu, George Scupra.

Proiectul este finanțat în cadrul Programului Interreg VA Romania-Bulgaria, Axa 3 ”O regiune sigură”. Este un program finanțat de UE (din Fondul European de Dezvoltare Regionala -FEDR). Valoarea totală a proiectului este de 988.827,18 euro dintre care 420, 897.40 euro valoarea alocata pentru liderul beneficiar UAT Oraș Ovidiu.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Vântul va bate cu 70 de km/oră în Constanța

mar oct. 23 , 2018
Centrul Meteorologic Regional Dobrogea informează că mâine, 24 octombrie, între orele 09:00-22:00, judeţul Constanța se va afla sub cod galben de vânt. În intervalul menționat, vântul va avea intensificări cu rafale, în general, de 55-70 km/h. Conducătorii auto sunt rugați să evite oprirea sau staționarea în dreptul copacilor de pe […]
vant primaria constanta

V-ar putea interesa și: