Primăria Ovidiu a oferit cadouri de Crăciun unui sfert din locuitori

În prag de sărbători, primăria Ovidiu a oferit cadouri la peste 4000 de oameni, alocând un buget de 450.000 lei, constând în burse elevi, pachete cadou pentru copii și persoane fără posibilități, tichete valorice pentru pensionari, persoane defavorizate sau cu dizabilități, dar și premii de performanță pentru sportivi.

„În această perioadă, prioritatea administrației din orașul nostru a fost să găsească resurse financiare, din bugetul local, dar și din sponsorizări, pentru a  aduce bucurie tuturor copiilor, de la grădiniță până la clasa a VIII-a, pensionarilor, familiilor fără venituri și persoanelor cu dizabilități din orașul Ovidiu și satele arondate, Poiana și Culmea.

Indiferent de situația prin care trecem, consider că prioritatea noastră trebuie să fie grija față de copii, să încurajăm actul educațional dar și performanțele școlare, de aceea am acordat burse elevilor cu rezultate bune la învățătură astfel:

  • Liceul Tehnologic „Ion Podaru” ( 254 elevi x 400 lei/elev)
  • Școala Gimnazială Nr.2 „Poet Ovidiu” ( 124 elevi x 400 lei/elev).

Totodată, am oferit pachete cu dulciuri unui număr de 1462 de copii, de la grădiniță până la clasa a VIII-a și cadouri pentru 151 de cadre didactice, personal auxiliar și nedidactic.

Pentru persoanele defavorizate au fost acordate tichete în valoare de 50 lei astfel:

  • 1118 pensionari cu venituri nete lunare mai mici sau egale cu suma de 1200 lei
  • 50 persoane cu vârsta de peste 60 ani fără nici un venit
  • 452 persoane încadrate cu grad de handicap ( gr. 1, 2 sau 3)
  • 20 persoane beneficiare de venit minim garantat
  • 500 de persoane defavorizate din satul Culmea au beneficiat de pachete cu alimente pentru sărbătorile de iarnă.

Au fost premiați și copiii cu performanțe deosebite de la Clubul Sportiv Orășenesc Ovidiu:

  • 6 copii de la secția de haltere au primit burse în valoare totală  de 4250 lei
  • 5 copii de la secția de karate au primit burse în valoare totală de 2750 lei
  • 21 de copii de la secția de fotbal, echipa juniori, au ocupat locul II județean, primind burse totale în valoare de 2100 lei.

În prag de sărbători am amenajat în incinta primăriei Căsuța lui Moș Crăciun, unde într-un decor special amenajat, toți copiii au primit fotografii gratuite cu Moșul, dar și bomboane și portocale.

Urez Sărbători Fericite, cu bucurie în casă, alături de cei dragi,  tuturor locuitorilor din Ovidiu, Poiana și Culmea.”, a declarat primarul George Scupra.


Puteți urmări Constanța 100% și pe Google News sau canalul de WhatsApp.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Un medic renumit spune că vrea să plece din Constanța, „oraș administrat de o turmă de incompetenți”

joi dec. 23 , 2021
Din ce în ce mai mulți constănțeni nu mai suportă modul deplorabil în care arată orașul și traficul absolut infernal. Recent, un medic neurolog renumit, Adrian Barbu, a scris că tot ce își dorește de Crăciun este să plece din acest oraș condus de „o turmă de incompetenți”. „All I […]

V-ar putea interesa și: