Primăria Ovidiu înființează două parcuri noi și o piațetă cu fonduri europene

parcuri ovidiu

Primăria Ovidiu a anunțat că va înființa două noi parcuri, dar și o piațetă. Toate trei vor fi finanțate cu fonduri europene (din Fondul European pentru Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Regional), iar valoarea totală se ridică la 29.274.143,60 lei.

Descriere: Prin acest proiect urmează să fie amenajate trei zone de relaxare în orașul Ovidiu, în suprafață totală de 18443 mp. Astfel, primăria va demara construirea a 2 parcuri noi și o piațetă destinate tuturor categoriilor de vârstă în următoarele locații:

  1. Strada Portului ( Cartierul Tineretului) în suprafață de 11207 mp

Zonă verde de recreere, promenadă, loc de joacă pentru copii, activități sportive, zonă verde de vegetație înaltă (arbuști, arbori), gazon, zonă skate-park, alei circulație pentru biciclete/trotinete, alei pietonale, dotare cu mobilier urban, sisteme de iluminat eco, sisteme pentru irigații, sisteme wi-fi, amenajare spații favorabile odihnei/activităților culturale în aer liber.

  1. Strada Pajistei nr. 3 în suprafață de 5000 mp

Loc de joacă pentru copii, activități sportive, amenajare zonă verde de vegetație înaltă (arbuști, arbori), gazon, zonă de relaxare cu foișor, esplanadă floricolă, traseu cu trepte, zonă pentru picnic, umbrare colorate,hamace, sisteme iluminat eco, sisteme irigatii și sistem wi-fi.

  1. Strada Sănătații nr. 7A (zonă sediu primărie) în suprafață de 2236 mp

Piațetă cu vegetatie naturală destinată promenadei și relaxării în zona centrală a orașului Ovidiu. Pe acest amplasament, se vor amenaja o zonă cu gazon, alei pietonale, mobilier urban constând în bănci dotate cu prize standard și USB (prin încărcare fotovoltaică), umbrare-suport din vegetație, sistem de iluminat eco, sisteme de irigații, sistem wi-fi și zone de accesibilitate pentru copii, persoane vârstnice, sau cu handicap locomotor.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

PSD, din ce în ce mai interestat de portul Constanța și aeroportul Mihail Kogălniceanu

mar apr. 19 , 2022
Partidul Social Democrat este tot mai interesat de Portul Constanța, dar și de aeroportul din Mihail Kogălniceanu. Pe 29 martie anul acesta, președintele partidului și al Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, și Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor și Infrastructurii, au vizitat Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța și au susținut o […]
Marcel-Ciolacu-si-Sorin-Grindeanu-la-sediul-APMC

V-ar putea interesa și: