Primăria Ovidiu susține expoziția de pictură „Orizont marin”

Primăria Ovidiu organizează o expoziție de pictură intitulată „Orizontul marin”.

Lucrările aparțin Zoiței-Nicoleta Panciu, artist plastic de loc din Ovidiu.

Evenimentul va avea loc în cadrul Zilelor Orașului Ovidiu data de 30 iunie 2019, de la ora 19.00, în parcul de pe faleza lacului.

Zoița-Nicoleta Panciu este srtist plastic doctorand la Universitatea Națională de Arte „George Enescu”, din Iași si Facultatea de Arte vizuale și Design.

Lucrările sunt realizate în urma activități de cercetare artistică și îmbină elemente decorative și structuri plastice marine, diversificate într-o varietate artistică a actului creator vizual. Acest proiect expozițional ,,Orizont marin,, este susținut de Primăria orasului Ovidiu. Conceptul de ,,Orizont marin,, evidențiază rolul esențial al lucrărilor mele, albastrul mării, puritatea apei, scoica sufletului, vârtejul apei, forma personajului, natura sunt o definire a sufletului meu.

„Evidențiez prin lucrările expuse conceptul marin, într-o varietate proprie a artei contemporane. Trăirea personajelor din compoziție, albastrul marin, transfigurate într-o lume fantastică marină, sper să încânte publicul orasului Ovidiu. În demersul Școlii Doctorale am avut o bursă doctorală POSDRU de cercetare științifică și artistică din partea Institutului de Cercetare a Calității Vieții și Academia Română București și bineînțeles sprijinul Universități Naționale de Arte „George Enescu” din Iași, Facultatea de Arte Vizuale și Design, coordonator științific de doctorat prof.univ.dr. Valentin Sava ocupând un rol important în demersul meu științific și artistic. Am participat la foarte multe activități și proiecte culturale fiind implicată în diferite proiecte artistice, obtinand diplome naționale și internaționale. Totodata am obtinut premiul de excelență pentru rezultate științifice și artistice al Institutului de Cercetare a Calității Vieții și al Academiei Române București în cadrul proiectului POSDRU, expoziții de pictură, colaborator și consultant artistic Eurostar România, specialist în cultură și artă la Mnisterul Culturii.”, spune aceasta.

Programul Zilelor Orașului Ovidiu

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.