Primăria Ovidiu vrea să instaleze nouă stații de reîncărcare pentru vehicule electrice

masina electrica

Orașul Ovidiu va avea mai multe stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, în urma unei investiții finanțate de Administrația Fondului de Mediu în valoare de 2.032.179 lei.

Obiectivul principal al acestei investiției este amplasarea a 9 stații de reîncărcare pentru automobile electrice, în 4 zone din orașul Ovidiu :

  • Str. Cișmelei (parcare Parc Faleză) – 2 stații cu 4 prize de încărcare
  • Str. Națională nr. 187 D (parcare blocuri CD) – 3 stații cu 6 prize de încărcare
  • Str Națională nr. 60 (parcare sediu vechi primărie) – 2 stații cu 4 prize de încărcare
  • Zona bl. AM4 – bl. OV7 între str. Amurgului și str. Poștei (parcare blocuri) – 2 stații cu 4 prize de încărcare

În conformitate cu prevederile din ghidul de finanțare, stațiile de încărcare propuse au următoarele caracteristici:

  • stația de reîncărcare va fi în conformitate cu cerințele standardului pe părți SR EN IEC 61851 (Sistem de încărcare conductivă pentru vehicule electrice);
  • va fi echipată cu prize și conectori de tip 2 pentru vehicule, conform descrierii din standardul SR EN62196-2, pentru încărcarea în curent alternative și conectori multistandard, dintre care unul este al sistemului de reîncărcare combinat Combo 2, conform descrierii din Standardul SR EN62196-3, pentru încărcarea în curent continuu;
  • va dispune de un acces deschis de management și operare care să permită identificarea locației, monitorizarea în timp real a funcționalității, disponibilității, cantității de energie transferată. De asemenea, acest acces trebuie să permită interconectarea și comunicarea cu alte instalații similare în timp real;
  • asigură un minim de locuri de parcare cel puțin egal cu numărul punctelor de reîncărcare aferente stațiilor solicitate, destinate exclusiv încărcării vehiculelor electrice, marcate cu culoarea verde, cu imaginea din panoul de informare conform ghidui de finanțare.
  • fiecare stație va avea 1 punct de reîncărcare ce va permite încărcarea multistandard în curent continuu, la o putere de 50 kW a vehiculelor electrice și 1 punct de reîncărcare care permite încărcarea în curent alternativ, la o putere de 22 kW a vehiculelor electrice.

Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Polaris M Holding NĂVODARI angajează

mie mai 4 , 2022
Polaris M Holding NĂVODARI angajează ȘEF COLOANĂ AUTO. Atribuții principale: coordonează parcul de utilaje și autospeciale Cerințe: permis de conducere categoria B+C+E atestat profesional pentru transport marfă Trimite CV-ul tau la adresa de e-mail: geanina.berbec@polaris.ro, telefon: 0733 102 899 Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate […]

V-ar putea interesa și: