Primăria Peștera a triplat bursele de merit pentru elevi

O parte din elevii din Peștera, în sediul primăriei, alături de edilul Marius-Liviu Petre

Primăria Comunei Peștera a majorat bursele pentru elevi. Astfel, bursa de merit a ajuns la 150 de lei pe lună, de 3 ori mai mult față de acum trei ani.

Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 87 / 24.10.2019 a fost stabilit cuantumul burselor școlare pentru elevii de la Școala Gimnazială nr. 1 Peștera, Școala Primară nr. 2 Ivrinezu Mare și Școala Primară nr. 3 Izvoru Mare, pentru semestrul I al anului școlar 2019-2020, după cum urmează:

  • bursa de merit: 150 lei/lună;
  • bursa de studiu: 100 lei/ lună;
  • bursa de ajutor social: 50 lei/lună.

Pentru semestrul I din anul școlar 2018-2019, bursa de merit a fost de 85 de lei, cea de studiu de 65 de lei, iar cea socială de 40 de lei. În anul precedent, cuantumul lor era de 70, 50, respectiv 30 de lei. În 2016 erau de 50, 35, respectiv 25 de lei.

„Bursele de merit sunt cele mai importante deoarece stimulează elevii să obțină rezultate cât mai bune și induce o competitivitate în rândul acestora. Pentru partea socială există și alte forme de ajutor la nivel local, prin care familiile aflate în dificultate materială primesc sprijin. Cuantumul burselor pentru orice tip de categorie este însă în continuare mult prea mic față de ceea ce este necesar în acest moment pentru o susținere corectă a sistemului educațional.”

Marius-Liviu Petre, primarul comunei Peștera

Primăria Peștera s-a situat pe locul I în „Indexul accesului la educație al elevilor din județul Constanța”, realizat de Asociația Elevilor din Constanța.

Primarul Marius-Liviu Petre a explicat, la Dobrogea TV, cum a reușit un salt cu adevărat spectaculos, de pe locul 35, în anii trecuți, pe 1. Emisiunea poate fi văzută mai jos.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.