Primăria Techirghiol nu a încasat taxe și impozite de la 26 de hoteluri și restaurante. Care este prejudiciul

primaria techirghiol

Curtea de Conturi a descoperit mai multe probleme la Primăria Techirghiol, în raportul privind finanțele publice locale pentru anul 2016.

Una dintre ele se referă la abateri în ceea ce privește stabilirea, urmărirea și încasarea veniturilor fiscale din impozitul pe clădiri în sumă estimată de 1.590.000 lei, din cauza lipsei exercitării controlului intern în acest domeniu, a necorelării Registrului ROL fiscal cu Registrul agricol, coroborat cu lipsa inspectării în teren a situației imobilelor pentru care autorizația de construire a expirat.

În urma intersectării bazei de date solicitate în timpul auditului de la Oficiul de pe lângă Registrul Comerțului, conținând agenții economici care funcționează pe raza Techirghiol și au dețin unități de tip hotel – restaurant, cu situația agenților economici care desfășoară activități turistice și de alimentație publică înregistrați la UATO Techirghiol, au fost identificați 26 agenți economici care nu figurau ca plătitori de autorizație de funcționare, desi dețineau unități tip hotel – restaurant.

De asemenea, au fost identificați deținători de mijloace de transport (autoturisme, ambarcațiuni pe apă) care nu figurau în baza de date a UATO Techirghiol în vederea stabilirii de impozit/taxă pe mijloace de transport, în sumă estimată de 18.000 lei.

De asemenea, în verificarea modalității de urmărire și încasare a sumelor aferente contractelor de vânzare – cumpărare încheiate de către entitatea auditată în perioada 2009 – 2016 și aflate în derulare în anul 2016, s-a constatat că entitatea nu a facturat și nu a încasat penalități de întârziere prevăzute fie în contractele de vânzare – cumpărare încheiate, fie în hotărârile consiliului local de aprobare a vânzării imobilelor – teren, caietele de sarcini aprobate și procesele – verbale de negociere încheiate cu ocazia licitației publice semnate de părțile implicate. S-a constatat că, pentru contractele de vânzare – cumpărare încheiate cu plata în rate, aflate în derulare în anul 2016, pentru ratele achitate nu au fost stabilite diferențele de curs valutar în funcție de cursul euro la data plății și nici nu au fost evaluate la finele anului creanțele în valută la cursul euro din data de 31 decembrie a fiecărui an. În timpul auditului s-au estimat venituri suplimentare de 353.000 lei.


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Arhiepiscopia Tomisului, surprinsă de urmărirea penală față de IPS Teodosie

mie feb. 21 , 2018
Urmare a chemării IPS Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, astăzi la DNA Constanța, Arhiepiscopia Tomisului face următoarele precizări: „În luna octombrie a anului trecut, Arhiepiscopia Tomisului a depus o plângere penală la DNA Constanța cu referire la presupuse fapte de natură penală săvârșite de către doi angajați ai instituției, preot Ștefan Aurelian […]

V-ar putea interesa și: