Primăria Valu lui Traian a obținut 8 milioane lei pentru iluminat public în zona F

Primăria Valu lui Traian a obținut un nou proiect finanțat prin Fondul de Dezvoltare și Investiții (FDI). De data aceasta, pentru iluminat public în zona F.

„Am obtinut peste 8 milioane de lei, rambursabili in 20 de ani, pentru realizarea rețelei de iluminat public in Zona F. Aceasta va presupune stalpi ornamentali, cu lampi carosabile si pietonale, pe ambele parti ale strazii. Momentan lucrarea se afla in procedura de licitatie. Daca nu vor exista contestatii, termenul de realizare este 2020-2021.”, au precizat reprezentanții primăriei.

Zona F este cea mai nouă zonă a comunei Valu. Mai multe puteți citi AICI.

Imagini din zona F a comunei Valu lui Traian

Primăria Valu lui Traian a obținut de la FDI și bani pentru o centură ocolitoare a localității. Detalii AICI.

Fondul de Dezvoltare și Investiții este destinat finanțării proiectelor de dezvoltare care cuprind investiții sau lucrări de întreținere și reparații curente ale primăriilor, asociațiilor de dezvoltare intercomunitară în domenii prioritare precum sănătate, educație, apă și canalizare, rețea de energie electrică și rețea de gaze, infrastructura de transport, salubrizare, rețea de iluminat public, precum și în alte domenii. Fondul se utilizează și pentru proiecte de investiții ale universităților: construcția și modernizarea infrastructurii didactice, de cercetare, a spațiilor de masă și cazare pentru studenți și a centrelor de conferință. Valoarea totală a FDI este echivalentul în lei a 10 miliarde de euro, calculat la data întrării în vigoare a OUG 114/2018.

Programul se va derula pe o perioadă de 20 de ani.

Constanta-financiara-sigla-jpg
Hyundai ECO
sprijina-jurnalismul-independent

Articole recente

Leave a Reply

Your email address will not be published.