Primăria Valu lui Traian anunță investiții de 26 milioane lei. Școală, creșă, grădiniță, after-school, sală de sport, canalizare și drumuri noi

Primăria Valu lui Traian a anunțat investiții de aproape 26 de milioane de lei în perioadă următoare.

Instituția condusă de Florin Mitroi a informat că, urmare a finalizării procedurii de licitație, a fost încredințat contractul privind modernizarea drumurilor comunale.

Prin urmare, in trei săptămâni încep lucrările pe străzile Stadion, Mircea cel Bătrân, Constantin Pariano, Transilvaniei, Viitorului, Teiului, Garoafei, Poiana, Mareșal Averescu, Noua, Avram Iancu, Basarabi, Bisericii, Prieteniei, Plugarilor, Cretoiu (cu mențiunea ca strada Cretoiu va intra in lucrari de modernizare numai după ce RAJA finalizează lucrările de introducere canalizare și efectuare racorduri in cartier). Valoarea contractului este de 5.167.000 lei fără TVA, ce provin din fonduri europene și are termen de finalizare luna octombrie 2020.

De asemenea, în perioada imediat următoare se vor scoate la licitație contractele pentru 3 mari lucrări de investiție din comună.

Este vorba despre:

1. Construire Scoala Grupa 0 – clasa a VIII-a, Afther School si Sala de sport in zona F. Lucrarile sunt estimate la 12.000.000 lei si sunt finanțate din bani europeni. Au termen de finalizare 2022.

2. Construire creșă si grădiniță zona F. Lucrările sunt estimate la 6.129.000 lei si sunt finanțate din bani europeni. Au termen de finalizare 2022.

3. Executare racorduri canalizare etapa I. Acest proiect vizează gospodăriile de pe străzile Mihai Eminescu (intre strada Credintei si strada Vlasca), Prieteniei, Plugarilor, Negip Fazal, Memet Niazi. Valoarea estimata este de 2.600.000 lei si este integral acoperita de fonduri guvernamentale.

Zona F din comuna Valu lui Traian (video: octombrie 2019)

Totalul investițiilor menționate mai sus este de 25.896.000 lei.

Dacă v-a plăcut acest articol, puteți urmări Constanța 100% pe Facebook printr-un Like mai jos:
Constanta-financiara-sigla-jpg
sprijina-jurnalismul-independent

Leave a Reply

Your email address will not be published.