Primarii din Eforie și Techirghiol, exemplu de administrație

Un om de afaceri elvețian spunea odată că economia României ar putea fi la fel de performantă a ca țărilor bogate, dar că îi lipsește un lucru fundamental: cooperarea. Oamenii de afaceri fac foarte greu pasul spre a-și uni forțele cu alții.

Cooperarea ar putea aduce beneficii cel puțin la fel de importante în administrație, pentru că multe din problemele oamenilor nu țin numai de localitatea în care au domiciliul. Uitați-vă, de pildă, la faptul că nu avem încă transport în comun administrat de o societate a statului în zona metropolitană.

Ei bine, doi primari din Constanța au rupt lanțul egoismului administrativ și colaborează la un proiect comun. Este vorba despre Robert Șerban, edilul din Eforie, și Iulian Soceanu, cel din Techirghiol, localitate învecinată. Ambii sunt primari PNL.

Cei doi au început o colaborare în privința proiectului de transport public local ecologic.

În cadrul proiectului vor fi achiziționate patru autobuze electrice care vor opera transportul public în orașele Eforie și Techirghiol. De asemenea, urmează să fie achiziționate patru stații de încărcare lentă și două stații de încărcare rapidă. Autobuzele vor avea o lungime de 10 metri (plus sau minus unul).

Valoarea proiectului este de aproximativ 12,2 milioane de lei cu TVA, iar durata de implementare este de 24 de luni. Finanțarea va fi asigurată cu fonduri europene, prin intermediul PNRR, primăriile nu contribuie cu bani de la bugetul local.

Proiectul a început pe 24 noiembrie 2022 și va fi implementat în 24 de luni.

V-ar putea interesa și: Trafic de coșmar în Constanța VIDEO


Conținutul website-ului www.ct100.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informațiile publicate pe acest site sunt protejate de către prevederile naționale și internaționale legale în vigoare. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conținutului acestui website.

Comentariile la articole sunt moderate. Așa se întâmplă încă din 2015, de la înființarea Constanța 100%. Am luat această decizie pentru a evita injuriile, calomniile, informațiile false. Dacă doriți să comentați, vă solicităm să folosiți un limbaj decent, să nu folosiți atacuri la persoană și nici informații false. Utilizatorului îi revine întreaga responsabilitate a comentariilor și a acțiunilor sale decurgând din acest act.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Campurile obligatorii sunt marcate cu *

Next Post

Se modifică programul de vizită pentru pacienţii internați în Spitalul Județean Constanța

mar mart. 14 , 2023
Având în vedere reducerea numărului de cazuri de gripă şi viroze repiratorii şi conform Ordinului nr. 3.670 /2022, conducerea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa vine în sprijinul pacienţilor şi al aparţinătorilor prin extinderea programului de vizită la 4 ore/zi în timpul săptămânii şi 6 ore/zi, în weekend.    Astfel, începând de […]

V-ar putea interesa și: